De droom van de 17-jarige Stefania Liberakakis komt uit: ze mag Griekenland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2020 in Rotterdam.

over STEFANIA

Via The Voice Kids, Kinderen voor Kinderen en het Junior Songfestival werkt ze al jaren aan haar carrière als artiest en is het moment nu eindelijk daar. 

Koplopers volgt haar tijdens de voorbereidingen, van repetities en fotoshoots tot bezoekjes aan Griekenland en haar verkering met FOURCE bandlid Jannes. Stefania’s bekendheid groeit razendsnel. Op Instagram en TikTok heeft ze al meer dan een half miljoen volgers.

Haar grote Europese avontuur komt steeds dichterbij. Het lied is af, de dans geoefend en de outfit gekozen. Maar dan staat ineens alles weer op zijn kop.
 

over Koplopers

Hoe ziet het leven van de toekomstige Ronnie Flexen en Famke Louises eruit, op weg naar roem en succes? De nieuwe documentaireserie Koplopers van VPRO Jeugd volgt jonge hoogvliegers die de hemel bestormen.

Een ongefilterde en intieme blik achter de schermen van rijzende sterren. 

over de maker

Cassandra Offenberg

Cassandra Offenberg studeerde in 2016 als regisseur af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met haar afstudeerfilm ‘Het Jonge Sprookje’ won zij de Wildcard van het Nederlands Filmfonds.

Het afgelopen jaar maakte zij ‘CHAMP’ (Hazazah Pictures/NTR) en ‘Short Trip’ (Witfilm).

credits

Regie – Cassandra Offenberg

Camera & geluid – Georgios Rietveld

Montage – Eline Bakker

Componist – Wouter van den Boogaard

Kleurcorrectie – Erik Wiedenhof

Geluidsnabewerking – Joost Oskamp

Vormgeving – Dion Luijten

Productie – Marjolein Klooster & Martijn Bakker

Research – Mandy Bezema

Eindredactie – Astrid Bussink