hoe is het met de 14-jarigen?

elftal

De een wordt verwend door haar rijke ouders, de ander moet juist voor haar moeder zorgen. Maar allemaal klagen ze over één ding: op school is het echt veel te druk.

In het documentaireproject Tijd van je leven volgt regisseur Michiel van Erp elf Utrechtse kinderen van hun elfde tot hun achttiende levensjaar. Ze zijn afkomstig uit alle lagen van de bevolking, uit verschillende hoeken van de stad. Van Erp observeert hen tijdens hun dagelijkse leven op weg naar de toekomst. Elk jaar een update van dit bijzondere filmepos.

Dit jaar is Van Erp halverwege het project; de kinderen zijn veertien geworden en schommelen een beetje tussen kind-zijn en de 'grote mensenwereld'. Hoe staat het met hun weg naar volwassenheid? Hoe kijken ze terug op hun tienerjaren tot nu toe en waar dromen ze van de komende jaren? Lukt het hun om langzaam op eigen benen te staan of duurt dat nog wel even ?

In deze serie Wij zijn 14 worden de kinderen en hun families ook vastgelegd door de Utrechtse fotograaf Rob Hornstra.

Regie: Michiel van Erp
Een productie van De Familie Film&TV in coproductie met VPRO

Aflevering 1: Aron en Sardan
De veertienjarige Aron heeft een hekel aan school en maakt een bijzondere reis naar Suriname waar hij op zoek gaat naar de roots van zijn familie. Sardan houdt zich bezig met survivalen en brengt een bezoek aan een pretpark.

Aflevering 2: Lisa, Melisa en Mitchell
Lisa is op vakantie geweest naar New York en heeft een lease-paard gekregen. Melisa zit thuis in een pittige verbouwing en Mitchell heeft vaste verkering gekregen met Romy.

Aflevering 3: Noor en Tobias
Noor gaat op vakantie met haar oma en begint een krantenwijk. Tobias hangt het liefst met zijn vrienden rond. Op school gaat ie goed mee maar veel vakken zijn vermoeiend.

Aflevering 4: Kamil en Tanay
Kamil brengt veel tijd door bij zijn zus, die helaas niet meer thuis woont, want ze is net getrouwd. Hij droomt van een leven in Turkije. Tanay traint nog iedere dag bij FC Utrecht. Het lijkt erop dat zijn professionele voetbalcarrière nu echt van de grond komt.

Aflevering 5: Luka en Hannah
Hannah heeft een bijbaantje gevonden als kinderoppas. Luka hangt het liefst rond met haar vriendinnen, ze ambieert een carrière als fotografe.