De twaalfjarige Raffie is ten einde raad. Wanneer hij met zijn broertje en oma uit huis gezet dreigt te worden moet hij een plan bedenken om aan geld te komen. Samen met zijn vrienden besluit hij de bank te overvallen. Eén detail: de bank is zwaar beveiligd en het is nog niet eerder iemand gelukt hier een kraak te zetten. Lukt het Raffie en zijn vrienden wél? Lees hier meer over de serie.

De hoofdrollen worden vertolkt door Rover van Gennep (Raffie), Ilias Chouitar (Boaz), Rami Kooti Arab (Wahid), Matti Stooker (Tomek), Kees van Wandelen (Koen), Owen Kaat (Dulles) en Lotte Dorenbos (Pico). Daarnaast zien we onder meer Marie Louise Stheins (oma), Theo Maassen (bankdirecteur Hispe), Anniek Pheifer (Angela), Maria Kraakman (Sonja) en Howard Komproe (Wynand).

Eindredacteur Anna van der Staak: 'Kwalitatief en innoverend jeugddrama is een speerpunt in het dramabeleid van de VPRO. Zeven kleine criminelen is daar op alle fronten een zeer geslaagd voorbeeld van.'

Regisseur Rob Lücker over de serie

'In Nederland is het niveau van de jeugdserie erg hoog. Een mooie persoonlijke uitdaging om op dit niveau, en in mijn eigen stijl, iets nieuws en bijzonders neer te zetten. Zeven kleine criminelen is een aangrijpend en spannend avontuur voor jong en oud, met een unieke cast, gesitueerd in een ruige en intrigerende wereld waar kinderen het moeten opnemen tegen volwassenen.

'De serie schakelt moeiteloos tussen drama, humor en suspense en het flirt openhartig met stijlkenmerken uit het klassieke heist- en detectivegenre. Het is een serie die ik als kind zelf heel graag had willen zien. Ik ben er ontzettend trots op. Kinderen moet je serieus nemen en daar is een fikse dosis bite en spanning voor nodig. De nieuwe standaard voor jeugddrama is in mijn optiek gezet.'

Pupkin & VPRO

Zeven kleine criminelen is een co-productie van Pupkin Film en de VPRO en is gemaakt met steun van het NPO Fonds en de Nederlandse Film Productie Incentive. Het scenario is van Jaap Peter Enderlé en Chris Westendorp en is geïnspireerd op Sette piccoli sospetti van Christian Frascella, in het Nederlands verschenen met de titel Zeven kleine criminelen.