Arnon Grunberg met een korte verhandeling over gonorroe.

Een korte verhandeling over gonorroe.

1. Veel mensen beweren, zoals bekend: ‘Je mag niets meer zeggen, tegenwoordig.’ Om die mensen tegemoet te komen moet je hun vragen: ‘Hebt u weleens gonorroe gehad?’ Want veel taboes zijn geslecht, sommige politici zijn omhooggeklommen dankzij het slechten van taboes, over sommige cabaretiers kan hetzelfde worden beweerd, maar de druiper is nog altijd onder de radar van het maatschappelijk debat gebleven.

 Is een maatschappelijk debat over gonorroe nodig? Maatschappelijke debatten zijn een uitlaatklep en iedereen die ogen en oren heeft, weet het: de uitlaatklep van gonorroe en andere geslachtsziektes zit verstopt. Laten we die met z’n allen ontstoppen.

2. Tijdens een kerstdiner vertelde een moeder uitvoerig over de schurft van haar dochter, een prachtige dochter overigens. Ja, over schurft kan gesproken worden tijdens het eten van de rollade, maar gonorroe en ook andere soa’s worden behandeld zoals ooit grootvader werd behandeld die bij de Waffen-ss had gezeten.

3. U wilt met iemand naar bed. Stelt u zichzelf de vraag: als diegene gonorroe had, zou ik dan ook met diegene naar bed willen? Alleen als u die vraag met ‘ja’ kunt beantwoorden, bent u echt geil en/of verliefd.  Paaltjens dichtte dat er niets romantischer was dan samen verpletterd te worden door één trein. Probeer eerst eens samen gonorroe uit vóór u overgaat tot de trein.

4. Het goede nieuws is: gonorroe discrimineert niet. Zwart, Jood, moslim, flexitariër, parttimehomoseksueel, parttimecelibatair, iedereen kan gonorroe krijgen. Zelfs Geert Wilders heeft nog nooit publiekelijk beweerd dat we gonorroe van de moslims hebben gekregen. Baudet heeft evenmin gezegd dat gonorroe een cultuurmarxistisch complot is dat gefinancierd wordt door de Jood Soros. Hij zal dat hooguit denken, maar hij zegt het niet, en dat is bijzonder netjes van hem.

Kortom, gonorroe brengt ons samen.

5. Ja, Nederland is een breekbaar vaasje en als we een beetje gonorroe in dat vaasje doen, wordt het veel minder breekbaar. Rutte, doe eens normaal, en spreek met de burgers over gonorroe. Sluit elke persconferentie af met de woorden: ‘Laten we nu een condoom om ons vaasje doen.’