hitsig weekend

hitsig weekend

Buiten schijnt de zon, binnen stijgt de temperatuur tijdens het Hitsig Weekend. Met als hoogtepunt: 'Jamón, Jamón', de speelfilm van de vorige maand overleden Spaanse regisseur Bigas Luna, met een nog jonge Javier Bardem en het debuut van Penélope Cruz.

jamón jamón (zondag, 22:00 uur)

Vorige maand overleed de Spaanse regisseur Bigas Luna, bekend om zijn hysterisch-surrealistische blik op de Spaanse maatschappij. In een Spaans provinciestadje loopt de temperatuur hoog op wanneer de echtgenote van een fabriekseigenaar wil beletten dat haar zoon met een meisje van laag allooi trouwt. Deze rijke Conchita huurt de lokale hengst, tevens onderbroekenmodel (Bardem), in om de jonge Silvia (Cruz), dochter van de plaatselijke bordeelhoudster, van haar geliefde los te weken. Dat gaat fout wanneer Conchita zelf voor hem valt en haar zoon niet zo keurig blijkt als hij lijkt. Geestig-grimmige verwikkelingen worden met flair verbeeld door de Spaanse regisseur, die met deze film de carrières van Penélope Cruz en Javier Bardem een stevige duw gaf. 

lellebelle (zaterdag, 22:00 uur)

De negentienjarige violiste Belle woont in een boerendorp. Iedereen om haar heen lijkt geobsedeerd door seks: haar vriendje, haar zus en vooral haar moeder. Maar Belle is alleen geïnteresseerd in haar vioolspel. Haar diepste wens is een studie aan het conservatorium, maar haar passieloze speltechniek zit haar in de weg. Toch besluit ze auditie te doen in de grote stad. Dit is het begin van een erotische ontdekkingsreis waarbij preutsheid plaats maakt voor seksuele verlangens en extase. Regie: Mischa Kamp (2010).

advertentie