Deze week: 15 t/m 19 juli

Maandag

Kunstenaar Casper Faassen combineert fotografie en schilderkunst om zijn karakteristieke werken te creëren. Hoewel hij als een realistische schilder begon, werden zijn werken steeds abstracter. Inmiddels wordt zijn werk internationaal ten toon gesteld en geprezen. Pieter van der Wielen praat met Casper Faassen. Daarna is filmmaker Steven Wouterlood te gast in De Favorieten en hoor je aflevering 17 van Het beste van Biesheuvel

Dinsdag

Violist Diamanda La Berge Dramm won in 2018 de Dutch Classical Talent Tour & Award als eerste solostrijker ooit. Recent trad zij op als solist met Het Metropole Orkest en maakte ze een solotoer door Nederland. Dit jaar staat ze met haar nieuwe productie op Wonderfeel. Pieter van der Wielen praat een uur met Diamanda Dramm. Daarna is acteur en regisseur Bert Hana te gast in De Favorieten en hoor je de favoriete filmscène van regisseur Antoinette Beumer.

Woensdag

Programmamaker en presentator Janine Abbring scoorde in 2001 een onverwachte hit met Arjen Lubach. Inmiddels is ze niet meer weg te denken van de Nederlandse televisie, zo ook als presentator van zomergasten. Bij ons neemt ze zelf plaats op de stoel van de geïnterviewde. Pieter van der Wielen praat een uur met Janine Abbring. Daarna is kunstenaar Bob Lens te gast in De Favorieten en hoor je de wekelijkse podcast Radio Cinema.

Donderdag

Schrijver Kees ’t Hart debuteerde in 1988 met de verhalenbundel ‘Vitrines,’ en werkt sindsdien aan een omvangrijk en veel geprezen oeuvre als schrijver, dichter en literatuurcriticus. Deze zomer verschijnt zijn nieuwste roman ‘De ziekte van Weimar.’ Pieter van der Wielen praat een uur met Kees ’t Hart. Daarna is regisseur, vertaler en schrijver Koen van Dijk te gast in De Favorieten en hoor je aflevering 18 van Het beste van Biesheuvel.

Vrijdag

Acteur Rick Paul van Mulligen kreeg grote bekendheid door zijn deelname aan ‘Wie is de Mol’, maar is al jaren graag gezien op de planken en het witte doek. Hij speelt in series als A’dam-E.V.A en Rundfunk. Dit seizoen keert hij terug naar Oostpool om de hoofdrol te vertolken in ‘Small Town Boy’. Atze de Vrieze praat een uur met Rick Paul van Mulligen. Daarna hoor je een aflevering van LeesDees over de Italiaanse schrijver Gabriele d'Anunzio.

advertentie

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.