Deze week: 24 t/m 28 juni

Maandag

Schrijver Marian Donner voelde zich gelukkig met haar ontwikkelingswerk en activiteit bij de PvdA, maar verlangde ondertussen naar de vrijheid van schrijven. Haar debuutroman Lily verscheen in 2011. Nu verschijnt haar 'Zelfverwoestingsboek' met de veelzeggende ondertitel: 'waarom we meer moeten stinken, drinken, bloeden, branden & dansen.' Pieter van der Wielen praat een uur met Marian Donner. Daarna is acteur Lowie van Oers te gast in De Favorieten en is het tijd voor de elfde aflevering van Het beste van Biesheuvel.

Dinsdag

Kleinkunstenaar Martine Sandifort vormde in 2000 het duo ‘Alex en Martine’ met Alex Klaasen waarmee ze haar grote doorbraak beleefde: ze wonnen zowel het Cameretten festival als de Pall Mall Exportprijs. Vanaf dat moment kon je Martine overal tegenkomen: op TV, het toneel en als stem. Dit jaar staat ze met Remko Vrijdag op de parade, mét band. Pieter van der Wielen praat een uur met Martine Sandifort. Daarna is theaterregisseur Charli Chung te gast in De Favorieten.

Woensdag

De Belgische kunstschilder Luc Tuymans beleefde in 1992 zijn internationale doorbraak met een tentoonstelling in de Kunsthalle van Bern. In 1995 kwam hij voor het eerst naar Nederland met een tentoonstelling in De Pont. Deze zomer keert hij terug naar Tilburg. Pieter van der Wielen praat een uur met Luc Tuymans. Daarna is programmamaker Lotje IJzermans te gast in De Favorieten en hoor je de wekelijkse podcast Radio Cinema.

Donderdag

Schrijver Simon de Waal gebruikt zijn eigen ervaringen als rechercher in het schrijven van scenario’s voor film en televisie, zoals de series Baantjer, en Spangen. In 2005 gooide hij hoge ogen met zijn eerste literaire thriller: 'Cop vs. Killer'. Deze maand verscheen zijn nieuwste boek: 'Systema'. Pieter van der Wielen praat een uur met Simon de Waal. Daarna is filmmaker Dennis Alink te gast in De Favorieten en hoor je de twaalfde aflevering van Het beste van Biesheuvel.

Vrijdag

Zanger, componist, hertaler en tekstdichter Jan Rot werd in 1978 muzikant, maar werd in de jaren '90 pas echt succesvol. Over die periode, schreef hij het boek ‘O ja!’, vol hoogte- en dieptepunten uit het laatste decennium van de 20e eeuw. Liesbeth Staats praat een uur lang met Jan Rot. In het laatste half uur hoor je de derde aflevering van de podcastreeks Waarom.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van het eerste uur af. Dan begint Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 0.30 uur.

advertentie