Deze week: 2 t/m 6 december

Maandag

Bibi Dumon Tak is schrijver van non-fictie kinderboeken. Ze debuteerde met Het koeienboek, dat in 2001 verscheen. Met haar werk dat volgde won ze vele prijzen: vijf Zilveren Griffels en één Gouden. Dit jaar ontving ze de Theo Thijssenprijs voor haar oeuvre. Ze is een uur te gast om te praten over het poëzieprentenboek Verloren woorden, wat zij vertaalde. Ze gaat in gesprek met Pieter van der Wielen. In het tweede uur vertelt percussionist Dominique Vleeshouwers over zijn favoriete cultuurmomenten, en hoor je een nieuwe NMS Live Sessie met Fresku.

Dinsdag

Victor Meijer (1975) is toneelschrijver, illustrator, schrijver en kunstenaar. Als kunstenaar kreeg hij steeds meer bekendheid dankzij zijn prachtige, gedetailleerde schrijversportretten op boekomslagen. Na zijn debuutroman 'Miskend Talent', schreef Meijer 'De jongen en de dood'. Nu verschijnt zijn boek 'Hondsdol'. In het tweede uur is cabaretière en kleinkunstenares Lonneke Dort te gast. In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Ze is te gast in De Favorieten. 

 

Woensdag

Sophie Dros werd geboren in 1990 en studeerde aan de Nederlandse Filmacademie. Ze viel in 2015 al de prijzen met haar afstudeerfilm My silicone love. In 2017 maakte ze de film Genderbende over vijf jonge mensen die zich vrouw noch man voelen. In haar nieuwste documentairefilm King of the cruise volgt ze de rijke, extravagante, baron: Ronald Busch Reisinger. Sophie Dros praat een uur met Pieter van der Wielen. In het tweede uur is drummer Cyril Directie te gast, hij neemt zijn favoriete mediafragmenten mee in De Favorieten.  Daarna is er een nieuwe aflevering van Radio Cinema. 

Donderdag

Giancarlo Sánchez is film- en televisieregisseur. Met zijn One Night Stand XI film Horizon (2016) won hij het Gouden Kalf voor Beste Televisiedrama. Hij regisseerde de serie Mocro Maffia en werd daarmee ook genomineerd voor een Gouden Kalf. Ook is hij regisseur van webserie Joardy Season waarvan het vervolg, Joardy Sitcom, op 13 december verschijnt. Hij praat met Pieter van der Wielen. In het tweede uur is Lize Korpershoek te gast om in De Favorieten te praten over haar documentaire Mijn seks is stuk. Daarna hoor je een nieuwe aflevering van de podcast De Film als een Kroket. 

Vrijdag

Herman Helle (1953) is een beeldend kunstenaar en theatermaker. Hij volgde de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam en werd in 1998 onderdeel van theatergroep Hotel Modern. Zij maken voorstellingen waarin theater, beeldende kunst, poppenspel, animatie en muziek samenkomen. Hun nieuwe voorstelling Ons wereldrijk: verhalen uit de geschiedenis van Nederland en Indonesië, vond inspiratie bij Herman Helle’s familiegeschiedenis. Hij praat erover met Liesbeth Staats. In het tweede uur hoor je een nieuwe aflevering van De Verloren Tijd, waarin dichter Maria Barnas en geluidskunstenaar Nathalie Bruys te gast zijn.

over ons

Nooit Meer Slapen is hét late night cultuurprogramma van de VPRO op NPO Radio 1. Elke werkdag, van middernacht tot 02.00 uur.

In het eerste uur van Nooit Meer Slapen vindt telkens een lang studiogesprek plaats, waarin vaste presentator Pieter van der Wielen een gast uit de cultuur of de actualiteit ontvangt. In het tweede uur doen we - middels diverse rubrieken - verslag van actuele gebeurtenissen op het gebied van film, theater, literatuur en beeldende kunst. Op vrijdagavond wijkt de programmering van tweede uur af. Dan eindigt Nooit Meer Slapen vanwege het hoorspel rond 01.30 uur.