Gisteren werd bekend dat de film The Danish Girl vier oscarnominaties in de wacht heeft gesleept. De Belgische acteur Matthias Schoenaerts vertolkt één van de hoofdrollen in deze film en is op 21 februari te gast in 24 uur met.

The Danish Girl speelt zich af in de jaren twintig van de vorige eeuw en vertelt het verhaal van de Deense schilder Einar Wegener (Eddie Redmayne). Einar leeft in het lichaam van een vrouw en laat zich uiteindelijk opereren tot Lili. De film, geregisseerd door Tom Hooper (The Kings Speech), is een gevoelig portret van één van de eerste transgendervrouwen uit de geschiedenis en is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Matthias Schoenaerts vertolkt de rol van Hans Axgil, de jeugdvriend van de Einar Wegener.

Schoenaerts is in België een wereldster en speelt in de internationale filmwereld met de 'grootsten', waaronder: Ralph Fiennes, Tilda Swinton, James Gandolfini, Kate Winslet, Eddy Redmayne, Marion Cotillard, Carey Mulligan, Michelle Williams, Noomi Rapace, Clive Owen, Mila Kunis en de onlangs overleden Alan Rickman. In Nederland kreeg hij vooral bekendheid door zijn rollen in het Oscar genomineerd RundskopDe Bende van Oss en Zwartboek.

Een etmaal met acteur Matthias Schoenaerts is een openhartig en bevlogen samenzijn met Theo Maassen. Met liefde voor het spel en het personage The Joker uit de film The Dark Knight. Door de openhartige verhalen van Matthias over zijn vader en jeugd ontpopt deze 24 uur met... zich tot een pleidooi voor de vrijheid, het leven en de kunst. En tot een zeer serieuze wedstrijd mini pingpong tussen Nederland en België. 

24 uur met... Matthias Schoenaerts wordt uitgezonden op zondag 21 februari, om 21.55 uur op NPO3.