Metropolis

dierenliefhebbers

Iedereen heeft een speciale band met zijn huisdier. Maar deze wereldburgers maken het wel heel bont. Ilja uit Estland woont samen met haar varken, in Burkina Faso leren kinderen zwemmen van krokodillen en in Cambodja is de lokale jeugd dol op de krokante vogelspinnen snack.

Wie van zijn hond houdt in Nicaragua gaat ieder jaar op de feestdag van Sint Lazarus met hem naar de kerk en brengt een offer aan zijn beschermheilige. Feestkleding verplicht voor hond en baas.

Correspondent Koffi bezoekt een dorp in Burkina Faso waar mens en krokodil vreedzaam naast elkaar leven. Door de heilige status van de krokodillen hebben zij niets te vrezen voor de bewoners van het dorp, die op hun beurt weer geen angst kennen voor de reptielen. - Geproduceerd door Gideon Vink & Koffi Ametepe

Het Kikuyu volk in Kenia is als de dood voor uilen. De uil is een slecht voorteken. Maar Murithi is dol op uilen en beschermt ze met zijn leven. Hij is zijn vrienden kwijt geraakt en geen enkele vrouw wil met hem trouwen. Hij wordt gezien als tovenaar, ondanks dat blijft vechten voor de uil.

Het arme hondje Mickey Modo werd gehandicapt geboren, en zijn manke poot en geperforeerde oog hebben zijn leven de afgelopen jaren niet makkelijker gemaakt. Gelukkig is daar Dr. Liz: zij behandelt in Amerika huisdieren met acupunctuur.

Op de markt van Skuon in Cambodja wordt een krokante delicatesse verkocht: tarantula’s worden eerst in de plaatselijke jungle gevangen, waarna ze met veel olie tot een achtpotige snack gefrituurd worden. De lokale jeugd zegt geen nee tegen dit lekkere hapje.

Mr. Jamil heeft zijn baan opgezegd om alle tijd in zijn katten te kunnen steken. Hij rijdt met zijn geliefde poezen en een brutale aap op zijn scooter door Kuala Lumpur, Maleisië, om mensen te leren beter voor hun dieren te zorgen.

Garik uit Armenië is geboren met een gave: hij is immuun voor de meest giftige slangen en zijn speeksel werkt als tegengif. Hoewel zijn relatie met de serpenten dik in orde is, heeft Garik nog geen vriendin; dat zijn huis krioelt van de slangen helpt niet bij zijn zoektocht naar liefde.

“Varkens zijn open, eerlijk en oprecht...” Carolina ui Estland kan talloze redenen opnoemen waarom zij liever een varken dan een man in huis heeft. De liefde voor het roze big is onvoorwaardelijk en niets houdt haar tegen met har Rafi samen te wonen.

Caroline verzorgt dierenbegrafenissen en dierencrematies in Australië. Ze staat op het punt bulldog Lola een onvergetelijke uitvaart te bezorgen. Tot het zover is wordt Lola bewaard in een vrieskist in de kelder.