Mondo Boekenclub - De Pest

Sluit je aan bij de Mondo boekenclub, waar we de komende tijd klassiekers uit de wereldliteratuur gaan lezen. Boeken die je gelezen moet hebben, maar waar je nooit de tijd voor had. We beginnen met 'De Pest' van Camus.

Hoe werkt het?

1. Bemachtig een exemplaar van het boek. 
2. Volg ons op Instagram of Facebook en schrijf je in op onze nieuwsbrief. Voor de liefhebber is er ook een speciale Facebookgroep.
3. Begin met lezen! 

Van 17 maart t/m 1 april lazen we De Pest van Albert Camus met boekenclubhosts Alma Mathijsen en Philip Huff

over het boek

De pest

In deze roman van Nobelprijswinnaar Albert Camus is de kuststad Oran in de greep van de pest. De slachtoffers sterven een snelle en vreselijke dood, en als gevolg van de quarantaine worden de andere inwoners geplaagd door gevoelens van angst en claustrofobie. Elke persoon reageert verschillend op de dodelijke ziekte: sommigen leggen zich neer bij hun lot, anderen zoeken schuld en wraak. En een paar, onder wie de antiheld dokter Rieux, proberen kost wat kost de terreur te weerstaan.

Albert Camus

Albert Camus (1913-1960) was een Frans filosoof, journalist en schrijver van romans, essays en toneelstukken. Hij ontving in 1957 de Nobelprijs voor de Literatuur. Camus wordt vaak naast Jean-Paul Sartre en Simone de Beauvoir als een van de leidende figuren van het existentialisme beschouwd, maar hij weigerde het label 'existentialisme' pertinent.

leesopdrachten van Alma en Philip

Philip

Schrijf de zinnen op die voor jou het meest in het oog springen. Bekijk zijn video en de reacties hier

Alma

Alma is benieuwd of wij tijdens het lezen van dit boek iets kunnen leren. Iets waar wij nu, in deze tijden van corona, iets aan hebben.

Philip en Alma

Onze hosts hebben nog één laatste oproep aan jullie allemaal. Hoe noodzakelijk is het boek en wat zegt het ons? Een soort final thought. Denk voor jezelf na hoe jij op een Camus-achtige manier de les van dit boek kan samenvatten.