Journalist en fotograaf Ilvy Njiokiktjien krijgt in 2013 als eerste in Nederland de titel Fotograaf des Vaderlands. Haar werk kenmerkt zich door het laten zien van maatschappelijke kwesties, grotendeels gericht op Afrika. Zo ook haar foto van de begrafenis van Nelson Mandela, waarvoor ze De Zilveren Camera ontving. In 2020 wint ze met haar multimediaproject 'Born Free - Mandela’s Generation of Hope' veel prijzen, waaronder De Zilveren Camera Storytelling 2020 en De Tegel in de categorie Online.

Ilvy Njiokiktjien bij Mondo

Ilvy Njiokiktjien was meerdere keren te gast bij Mondo. Bekijk hier alles over de uitzending van 1 februari. Bekijk hier alles over de aflevering van 4 april.

Bekijk hier foto's uit 'Born Free'

kommandokorps

Het Kommandokorps in Zuid-Afrika organiseert kampen tijdens schoolvakanties voor jonge witte Afrikaner tieners. Ze leren er zelfverdediging en hoe ze moeten vechten tegen een, in hun ogen, zwarte vijand.

Een avondje uit

Wilmarie Deetlefs (24) samen met haar vriendje Zakithi Buthelezi (27) tijdens een avondje uit in Johannesburg, Zuid-Afrika.

Het stel Ofentse Sean Lewis (l) en Sipho Lewis Maestro Azzuro (r) zit op de Nelson Mandela brug in Johannesburg.

Mensen bestellen een drankje aan de bar in de Pirates Bowls Club in Johannesburg.

Verjaardag in Pretoria

Vrienden en familie nemen foto's van Jason Noah die arriveert bij een club in Pretoria, waar hij zijn 21e verjaardag viert.

Zwemteam

Het zwemteam van kostschool Michaelhouse tijdens een zwemwedstrijd bij Hilton College in Hilton, Zuid-Afrika

meer zien?