13 september 2020

Met o.a. Hedy d'Ancona, Duran Lantink, ISH en Goldband

Mondo is hét kunst- en cultuurprogramma van de VPRO waarin Nadia Moussaid wekelijks kunstenaars, schrijvers en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland ontvangt.

in de uitzending van 13 september

Deze week gaat Nadia Moussaid in gesprek met Hedy d'Ancona over o.a. het concept ouderdom. Haar geliefde Aat Veldhoen had grote bewondering voor Rembrandt en de manier waarop hij ouderdom toonde in zijn werk. In het Rembrandthuis is binnenkort de tentoonstelling Leef/Tijd over de verbeelding van ouderdom door Rembrandt, Abraham van Dijck en Aat Veldhoen. 

Modeontwerper Duran Lantink brengt een aantal van zijn ontwerpen naar de studio en spreekt met Moussaid over duurzaamheid in de mode, over zijn project Sistaaz of the Castle en over Visions Of dat hij tijdens deze Amsterdam Fashion Week presenteert. 

Het eigenzinnige danscollectief ISH ontving dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Regisseur en artistiek leider Marco Gerris schuift aan en vertelt o.a. hoe de nieuwe voorstelling Nachtraven ontstaan isBreakdancer Oscar Starink danst op muziek van Benjamin Britten, gespeeld door harpist Jet Sprenkels. 

Goldband sluit de aflevering af met een optreden, deze drie Haagse stukadoors veroveren de muziekwereld.

Deze aflevering is op zondag 13 september uitgezonden om 19.25 uur op NPO 2.

Hedy d'Ancona

Vanaf 25 september t/m 29 november 2020 is de tentoonstelling Leef/Tijd te zien in het Rembrandthuis te Amsterdam. De voorstelling gaat over de verbeelding van ouderdom, in beeld gebracht door Rembrandt, Abraham van Dijck en Aat Veldhoen. Hedy d'Ancona gaat in gesprek over haar geliefde Aat en het concept ouderdorm.

Marco Gerris

Marco Gerris, regisseur en artistiek leider van danscollectief ISH schuift aan om te vertellen over hoe de nieuwe voorstelling Nachtraven is ontstaan en waar ISH voor hem voor staat. Breakdancer Oscar Starink danst op muziek van Benjamin Britten, gespeeld door harpist Jet Sprenkels.

Duran Lantink

Modeontwerper Duran Lantink brengt een aantal van zijn ontwerpen naar de studio en vertelt over duurzaamheid in de mode en over hoe hij tegen de normen van de modewereld aanschopt. Ook zijn project Sistaaz of the Castle en Visions Of dat hij tijdens deze Amsterdam Fashion Week presenteert komen langs.

Goldband

Goldband bestaat uit Boaz, Milo en Karel. Ze kennen elkaar sinds hun dertiende en zijn vanuit het leven als stukadoor de muziekwereld in gestormd. Na het uitbrengen van hun eerste EP werden ze geboekt voor festivals als Lowlands en Wildeburg. Voor Mondo spelen ze het nummer 'Ja Ja Nee Nee'.

praat mee

Praat tijdens of na de uitzending mee op Twitter: @vpro_mondo. Gebruik de hashtag #vpromondo.

Dagelijkse cultuurtips vind je op onze Facebook en Instagram