vanaf 15 februari

Wynton Marsalis, Rodaan Al Galidi, Floris van Delft, George Tobal en de blik van Dolf Jansen

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

Schrijver Rodaan Al Galidi is te gast naar aanleiding van de theaterbewerking van zijn bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg. Ook regisseur Floris van Delft en hoofdrolspeler George Tobal, zelf net als Rodaan Al Galidi naar Nederland gevlucht, zijn te gast. Ook aan tafel de wereldberoemde Amerikaanse jazztrompettist Wynton Marsalis. Aan de vooravond van zijn concerten in het Concertgebouw praat hij in Mondo onder meer over zijn kijk op wat zwarte cultuur is en zou moeten zijn. In de rubriek De blik van is cabaretier Dolf Jansen te gast.

Rodaan Al Galidi

Schrijver Rodaan Al Galidi is te gast naar aanleiding van de theaterbewerking van zijn bestseller Hoe ik talent voor het leven kreeg. In het boek en de voorstelling wordt het leven geschetst van statushouders in Nederlandse azielzoekerscentra, een leven dat vooral bestaat uit wachten. Ook regisseur Floris van Delft en hoofdrolspeler George Tobal, zelf net als Rodaan Al Galidi naar Nederland gevlucht, zijn te gast. Van Rodaan Al Galidi verscheen deze week ook een vervolg op zijn succesvolle boek, getiteld Holland.

de blik van: Dolf Jansen

In de rubriek De blik van is cabaretier Dolf Jansen te gast.

Wynton Marsalis

Aan de vooravond van zijn concerten in het Concertgebouw praat de wereldberoemde Amerikaanse jazztrompettist Wynton Marsalis in Mondo onder meer over zijn kijk op wat zwarte cultuur is en zou moeten zijn.

gasten in deze uitzending