vanaf 22 februari 2020

Marion Bloem, Thom Hoffman, Adriaan van Dis en Kester Freriks

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

Deze week een speciale thema-uitzending over de verwerking van ons koloniale verleden in Nederlands-Indië. Schrijver Marion Bloem vertelt over de last van het koloniale verleden en wat het betekent om Indisch te zijn. Acteur Thom Hoffman schuift aan om te vertellen over de foto’s die iedereen moet zien om onze geschiedenis te begrijpen. Schrijvers Adriaan van Dis en Kester Freriks gaan met publiciste Lara Nuberg in gesprek over de verwerking van ons koloniale verleden in woord en beeld.

Marion Bloem

Schrijver Marion Bloem vertelt over de last van het koloniale verleden en wat het betekent om Indisch te zijn. Haar nieuwe boek Indo verschijnt 5 maart waarin ze aan de hand van haar persoonlijke familiegeschiedenis schetst wat een 'Indo' is en wat de geschiedenis van de Indische Nederlander behelst.

Thom Hoffman

Acteur Thom Hoffman schuift aan om te vertellen over de foto’s die iedereen moet zien om onze geschiedenis te begrijpen. 

Adriaan van Dis, Kester Freriks, Marion Bloem en Lara Nuberg

Schrijvers Adriaan van Dis, Marion Bloem en Kester Freriks gaan met publiciste Lara Nuberg in gesprek over de verwerking van ons koloniale verleden in woord en beeld.

gasten in deze uitzending

uitzending bijwonen?