vanaf 25 januari

Murat Isik, Elizabeth Day en de blik van Ester Naomi Perquin

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

Aan de vooravond van de Brexit een gesprek met de Britse schrijfster Elizabeth Day. In haar bestseller Het feest geeft ze een inkijkje in het Engelse upper class-milieu. Day maakt sinds 2018 ook de zeer succesvolle podcastserie How to fail, waarin ze met bekende Britten praat over hun toppen en dalen. Ook een gesprek naar aanleiding van de grote hoeveelheid hoogbouwprojecten die op stapel staan in Nederland. Willen we eigenlijk wel wonen in die hoge torens? Te gast zijn architecten Sjoerd Soeters en Fenna Haakma Wagenaar en schrijver Murat Isik, die opgroeide in de Bijlmer. 

In De blik van is dichter Ester Naomi Perquin te gast.

1-op-1 met Elizabeth Day

Aan de vooravond van de Brexit een gesprek met de Britse schrijfster Elizabeth Day. In haar bestseller Het feest geeft ze een inkijkje in het Engelse upper class-milieu aan de hand van het verhaal over de onwaarschijnlijke vriendschap tussen een arbeidersjongen en een jongen uit een aristocratische familie. Het boek gaat over privileges, macht en over het verlangen ergens bij te horen. Day maakt sinds 2018 ook de zeer succesvolle podcastserie How to fail, waarin ze met bekende Britten praat over hun toppen en dalen. Onlangs verscheen ook het boek Durf te falen, waarin ze op die gesprekken voortborduurt.

de blik van: Esther Naomi Perquin

In de rubriek De blik van is dichter Ester Naomi Perquin te gast om te vertellen over haar fascinatie voor teksten op huizen. Wat betekent toch die Cozy Corner op dat ene huis en waarom staat er op dat andere huis al jarenlang Henk's Home?

leven op grote hoogte

Flats en hoge torens waren ooit het toonbeeld van moderniteit, maar later juist van anonimiteit en troosteloosheid. Hoe kan het dat we nu toch weer veel hoogbouw maken? En willen we eigenlijk wel wonen in die hoge torens? Te gast zijn architecten Sjoerd Soeters en Fenna Haakma Wagenaar en schrijver Murat Isik, die opgroeide in de Bijlmer. De veelgeprezen roman Wees onzichtbaar die hij daarover schreef wordt nu bewerkt tot een toneelstuk door Theater Rast en Podium Mozaïk

In dit fragment speelt acteur Mingus Dagelet een scène uit Wees onzichtbaar. 

gasten in deze uitzending