vanaf 29 februari 2020

Met o.a. Martin Koolhoven, Melanie Scholtz, Sandro Veronesi en Wende

In Mondo ontvangt Nadia Moussaid iedere zaterdagavond schrijvers, filmregisseurs, muzikanten en andere cultuurmakers uit binnen- en buitenland. Door de ogen van deze kunstenaars kijken we naar onszelf en de wereld om ons heen.

in deze uitzending:

In Mondo een gesprek met de Italiaanse bestsellerauteur Sandro Veronesi over zijn nieuwe boek de Kolibrie en over de vluchtelingencrisis in Europa. Met filmkenner Martin Koolhoven, en de jonge regisseurs en scenarioschrijvers Michael Middelkoop en Shady El-Hamus praten we over de impact van de opnieuw uitgebrachte filmklassieker Do the Right Thing. Met zangeres Wende Snijders praten we over de remake door Ivo van Hove van de musical West Side Story in New York. En er is jazz uit Zuid Afrika met zangeres Melanie Scholtz.

Sandro Veronesi

Nadia gaat in gesprek met de Italiaanse schrijver Sandro Veronesi over zijn nieuwe boek de Kolibrie en over de vluchtelingencrisis in Europa.

de blik van Wende

In de rubriek de blik van is Wende te gast over de indrukwekkende fantasiewereld West Side Story. Ook treedt ze op met haar nummer Vrij me.

Do the right thing

Filmmaker Martin Koolhoven en regisseurs Shady El-Hamus en Michael Middelkoop gaan in gesprek met Nadia over de impact van de opnieuw uitgebrachte filmklassieker Do the Right Thing. De gerestaureerde film van Spike Lee is de komende tijd te zien is in EYE filmmuseum. 

Melanie Scholtz

De Zuid-Afrikaanse zangeres Melanie Scholtz treedt op. Ze is in Nederland vanwege de Nelson Mandela lezing, georganiseerd door ZAM magazine.

praat mee

Praat tijdens of na de uitzending mee op Twitter: @vpro_mondo. Gebruik de hashtag #vpromondo.

Dagelijkse cultuurtips vind je op onze Facebook en Instagram

uitzending bijwonen?