Doe mee aan de Nationale Wetenschapsquiz 2016 en win een weekend Amsterdam met een exclusieve rondleiding langs de restauratie-ateliers van het Rijksmuseum, een waanzinnig flitscollege over T.Rex in Naturalis of een robotdinosaurus.

Hoe doe je mee?

Ga naar www.nwo.nl/quiz en vul daar je antwoorden in.

  • Zorg ervoor dat je antwoorden uiterlijk op zondag 18 december 23.59 uur binnen zijn.
  • Tijdens de uitzending kun je meespelen via het tweede scherm op live.vpro.nl.

Wat kun je winnen?

Individuele inzenders maken kans op een weekend Amsterdam (voor 2 personen) met exclusieve rondleiding langs de restauratie-ateliers van het Rijksmuseum, waar onderzoekers, conservatoren en restauratoren samenwerken aan het behoud en beheer van Nederlands culturele erfgoed.
Sta oog in oog met Tyrannosaurus rex in Naturalis! Winnaars van de groepsprijs wonen een waanzinnig flitscollege over T.Rex Trix bij. Paleontoloog Anne Schulp neemt je mee in het verhaal van de zoektocht, de expeditie en de tentoonstelling T. rex in Town.

Speel je live mee tijdens de uitzending? Dan maak je kans op een robotdinosaurus. Deze robot is voorzien van 14 motortjes en wel 10.000 gevoelssensoren. Hij reageert zelfstandig op handelingen en opdrachten.

Uitslag en uitzending

Kijk voor de antwoorden naar de Nationale Wetenschapsquiz 2016 op Eerste Kerstdag, zondag 25 december a.s. om 20.20 uur op NPO 2. Tijdens de uitzending kun je live meespelen via internet. De juiste antwoorden met toelichting staan na de uitzending op www.nwo.nl/quiz en op deze website.

Over de uitslag van de quiz kan niet worden getelefoneerd of gecorrespondeerd. Personeelsleden van NWO, VPRO en hun gezinsleden zijn uitgesloten van deelname. Je kunt hooguit eenmaal inzenden. Per huisadres kan slechts één prijs gewonnen worden. De individuele prijs en de groepsprijs vinden plaats in 2017.

Over de NWQ

De Nationale Wetenschapsquiz 2016 is georganiseerd door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) en de VPRO. De presentatie is in handen van Ionica Smeets en Pieter Hulst.

NWO levert met ongeveer 800 miljoen euro per jaar een belangrijke bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek in Nederland en staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap.

Volg ons ook op Facebook en Twitter.