In 'Jong in... China: I Wanna Be Boss' volgen we vijf slimme Chinese studenten door hun stressvolle laatste jaar aan een middelbare school in Chongqing, een megapolis in centraal China.

De studenten strijden, samen met 10,5 miljoen anderen uit het hele land, voor een beperkte hoeveelheid plekken bij de twee topuniversiteiten van Beijing. Zes dagen per week, vanaf 07:10 ‘s ochtends tot 22:30 ’s avonds studeren zij. Bijna elke minuut van hun dag is strikt aan banden gelegd, terwijl ze zich voorbereiden op het eindexamen dat hun toekomst zal bepalen.

bijlagen

Voor vele studenten van arme of boeren families is het halen van het eindexamen de enige manier om de sociale ladder te beklimmen. Zij zijn de toekomstige managers, advocaten en ambtenaren die het China van de 21e eeuw tot de grootste economie van de wereld moeten maken.

Regie: Marije Meerman
Research: Floris-Jan van Luyn
Producent: Bruno Felix & Femke Wolting voor Submarine
Eindredactie: Jos de Putter en Doke Romeijn

Dit is een Submarine-productie in coproductie met de VPRO, Thirteen/WNET New York en Lichtpunt. De ontwikkeling van deze film is ondersteund door het Media Programma van de Europese Unie en kwam tot stand met steun van het Stimuleringsfonds Nederlandse Culturele Omroepproducties, het CoBO Fonds en het Thuiskopiefonds.