Reacties op de aflevering 'We zijn het zat'

"Doe dan eens wat, stelletje gare twitteraars!" Frustraties over banken, bonussen en bestuurders. Ook op Twitter is iedereen het duidelijk zat, maar een echte opstand brak niet uit.

Op Twitter maakte 'We zijn het zat' veel los. De woede en het onbehagen dat centraal stond in de uitzending, werd direct ook door twitteraars opgepakt.

Politiek probleem

Er werd veel gesproken over staat waarin de politiek verkeert. De reacties waren weinig positief.

Verplichte kost voor politici

Twitteraars vroegen zich af of politici ook naar de uitzending keken. 'We zijn het zat' werd gezien als verplichte kost.

Opstand

Eén van de uitgangspunten van de uitzending was de vraag: waar blijft de opstand? Sommige kijkers wisten het antwoord al.

Actie

Twitteraars riepen burgers en politici op om actie te ondernemen. Zij verheerlijkten de opstand, maar er werden ook serieuze pogingen gedaan om samen verder te praten over dit onderwerp.

Nog een keer

Voor sommige kijkers kon de uitzending niet lang genoeg duren. Zo pleitte Pierre Franssen voor herhaling. Vijf keer gaat helaas niet lukken, maar donderdag 3 april om 9.15 uur op Nederland 2 wordt 'We zijn het zat' nogmaals uitgezonden. Op onze website kunt u natuurlijk ook terugkijken.