Reacties op de aflevering 'Digitaal geheugenverlies'

"We zijn wel het vastleggen, maar niet het vereeuwigen waard." Twitteraars verbazen zich over het verlies van geschiedenis in reactie op de aflevering 'Digitaal geheugenverlies'.

Twitteraars verbazen zich over het gemak waarmee geschiedenis wordt weggegooid, zoals de bibliotheek van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) die deels naar Egypte verhuist. Andere twitterende kijkers vinden juist een deel van hun eigen digitale geschiedenis weer terug na het zien van de aflevering 'Digitaal geheugenverlies'.

Vlucht naar voren

Wat bij veel kijkers blijft hangen, is dat de vlucht naar voren ons blind lijkt te maken voor het verleden. 

 Een enkeling denkt in praktische oplossingen.

Vastleggen of niet vastleggen

Is alles vastleggen in een digitaal archief de oplossing? Niet iedereen is het daar over eens. En wat als je juist vergeten wilt worden?

Ken uw verleden

Een paar kijkers gaan gelijk aan de slag met het Internet Archive en vinden een deel digitale geschiedenis van zichzelf terug.

Anderen grijpen de kans om een oproep te doen om een deel digitale geschiedenis te helpen bewaren. Een uitgelezen mogelijkheid voor digitale archivarissen.

Boer zoekt Tegenlicht

Voor wie gisteren toevallig naar een andere zender keek tijdens Tegenlicht, is er gelukkig nog ons eigen digitale archief