Onze webapp is gesloten. Vanaf nu is het niet meer mogelijk om kandidaten aan te dragen of te stemmen.

Bedankt! Het was voor ons ontzettend inspirerend om te zien dat er zoveel mensen zijn die vernieuwen, anders denken en motiveren. Dankzij jullie input is er een database ontstaan met een schat aan vernieuwende initiatieven en ideeën waar we bij VPRO Tegenlicht nog geen weet van hadden.

Wij hebben vijf uitdagers en aanpakkers extra in de schijnwerpers gezet via onze online kanalen. Dit zijn de drie publieksfavorieten met het hoogste aantal unieke stemmen op onze webapp en twee wildcard kandidaten gekozen door de redactie van VPRO Tegenlicht.

Wij zijn bij de uiteindelijke berekening uitgegaan van het aantal unieke stemmen die een kandidaat heeft ontvangen. Dit heeft een gewijzigde einduitslag tot gevolg. Desalniettemin zijn wij ontzettend blij en vereerd dat zoveel mensen herhaaldelijk hun enthousiasme hebben laten blijken.

verkiezings meet up

De vijf kandidaten nodigen wij ook uit om hun initiatieven te presenteren tijdens de Tegenlicht Verkiezings Meet Up op woensdag 15 maart. Deze avond zal plaatsvinden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Wil jij ook komen? Wij nodigen iedereen die op de Uitdagers & aanpakkers website prijkt, of geinspireerd is door al deze mooie initiatieven, om deze avond bij te wonen en mee te discussiëren over de toekomst van Nederland. Meld je wel even aan via de website van Pakhuis de Zwijger.