Twitteraars spreken vol lof over de vijf future fashion-pioniers in de aflevering ‘Future Fashion’, die hun industrie toekomstbestendig maken door te experimenteren met nieuwe stoffen, hergebruik en high-techdesign. Anderen reageren geschokt op het duizelingwekkende systeem van fast fashion en de verontrustende cijfers hiervan. Lees hier een selectie van de reacties op de aflevering ‘Future Fashion’.

Misstanden

Twitteraars reageren verbijsterd en gefrustreerd op de misstanden binnen de mode-industrie. Een systeem dat niet alleen gebaseerd is op uitbuiting, maar ook verantwoordelijk is voor 10% van de wereldwijde CO2-uitstoot. 

Niet alleen vingertje wijzen

Twitteraars reageren positief op de alternatieven voor deze ‘dolgedraaide’ kledingindustrie, die in de aflevering worden aangedragen. Er wordt niet alleen met het vingertje gewezen naar de bedrijven die het fout doen. 

leer van paddestoelen

Twitteraars tonen bewondering voor de werkwijzen van modeonwerpers Vin en Omi, die collecties maken met stoffen op basis van planten en plastic flessen. 

hergebruik plastic

Maar in hoeverre is het hergebruik van afvalplastic in kleding duurzaam? 

één ultiem kledingstuk

Veel twitteraars reageren verbaasd op het idee van Jasna Rok om in de toekomst te leven met één kledingstuk. Een kledingstuk dat niet meer gewassen hoeft te worden, zichzelf repareert, ons tegen bacteriën beschermt en met onze stemmingen mee verandert. 

Oplossingen

Twitteraars komen met verschillende, creatieve oplossingen om het duizelingwekkende systeem van fast fashion te veranderen.

js Wolters (@ThijsWhoa) October 21, 2018