Op de aflevering 'Mijn stad is mijn hart' kwamen verschillende reacties. Het superdiverse Rotterdam en stadsmaker Malique Mohamud leiden tot een gevoel van trots bij twitteraars. Maar de snelle verandering en stedelijke vernieuwing in grote steden als Rotterdam roept tegelijkertijd ook angst en onbegrip op. Sommige twitteraars vinden dat er een eenzijdig beeld van Rotterdam neergezet wordt en voelen zich onbegrepen.

De nieuwe generatie Rotterdammers

Stadssocioloog Iliass El Hadioui bezoekt in de aflevering het Marnix Gymnasium in Rotterdam. In deze superdiverse klas wordt duidelijk dat de nieuwe generatie Rotterdammers superdiversiteit niet ziet als iets bijzonders, maar als iets normaals. 

Eenzijdig perspectief

Sommige twitteraars herkenden zich niet in het Rotterdam zoals die naar voren kwam in de aflevering. Volgens hen werd er een eenzijdig perspectief van de stad belicht. 

Onze stad Rotterdam

De aflevering roept bij veel mensen een gevoel van trots op. Trots op hun stad, trots op diversiteit en trots op de mensen die strijden voor een inclusieve samenleving. 

Integreren in een nieuwe stedelijke samenleving

Malique Mohamud zegt in de aflevering dat mensen vanuit de dominante cultuur aan het integreren zijn in de nieuwe stedelijke samenleving, waarin iedereen de minderheid is. Twitteraars reageerden wisselend op zijn woorden.

Stedelijke vernieuwing

De stedelijke verniewing heeft grote impact op steden en zijn inwoners. Twitteraars waarschuwen voor de negatieve effecten van stedelijke vernieuwing en pleiten, net als Malique Mohamud, voor meer gebruik van kennis en vaardigheden van mensen in de wijk. 

Wat betekent dit voor de toekomst en voor andere steden?