Michael T. Eckhart is directeur van de duurzame tak van Citigroup en was al in de jaren zeventig bezig met hernieuwbare energie.

In opdracht van de regering Carter doet de Amerikaan Michael T. Eckhart al in de jaren zeventig naar hernieuwbare energie. Hij werkt daarna voor diverse energiebedrijven, van 1989 tot 1996 is hij president van United Power Systems. Eckhart richt in 1995 de Solar Bank Initiative op en helpt zonne-energie te financieren in Brazilië, India en Zuid-Afrika. Het levert hem in 1998 zelfs de onderscheiding 'Renewable Energy Man of The Year' op in India.

De Harvard-student is actief op het internationale podium van hernieuwbare energie. Hij was lid van de stuurgroep van de Renewable Energy Policy Network for the 21st Century (REN21), was co-voorzitter van de wereldraad voor hernieuwbare energie en was in 2001 mede-oprichter van ACORE. Deze American Council On Renewable Energy werd opgericht om verschillende belanghebben uit de Amerikaanse markt voor hernieuwbare energie te verenigen. Op die manier moesten betere resultaten geboekt kunnen worden, maar de crisis in 2008 dwarsboomde het meest ambitieuze plan. Eckhart verliet ACORE in 2011.

Inmiddels is Mike Eckhart directeur en wereldwijd leider van Environmental Finance & Sustainability bij Citigroup, de op een na grootste bank uit Amerika. Eckhart studeerde elektrotechniek aan Purdue University en haalde een Master bij Harvard Business School.