Jochen Wermuth is een succesvolle Duitse investeerder met een hart voor duurzaamheid en voorstander van circulaire economie.

Jochem Wermuth (1969) werkte bij de Deutsche Bank in Londen in 1997 en 1998. Daarvoor was hij werkzaam als adviseur van de Russische overheid tijdens de overgang van het communisme naar een markteconomie na de val van de Sovjet-Unie. In 1999 richt hij Wermuth Asset Management op. Deze firma geeft advies op het gebied van duurzame investeringen en probeert via de vrije markt de wereld groener en rechtvaardiger te maken.
 

We have got to leave the campsite nicer than we found it

Jochen Wermuth

Circulaire economie

Jochen Wermuth is een grote voorstander van een zogenaamde 'circulaire economie'. Dit houdt in dat hij een economie voorstaat waarin duurzaamheid, hergebruik en het zo veel mogelijk vermijden van afval wordt nagestreefd. Milieuvervuiling door massaproductie en consumptie kan hierdoor worden tegengegaan. Wermuth stelt dat dit niet alleen juist is vanuit een ethisch standpunt, maar dat er ook veel geld mee verdiend kan worden.

Rusland en de toekomst

Door de jaren heen heeft Jochen Wermuth mijarden dollars vrij gemaakt voor Rusland, in de vorm van ofwel subsidies danwel investeringen van particulieren. Door deze ervaring en de banden met de Russische economie, is Jochen Wermuth actief in het adviseren van Europese bedrijven voor investeringen in Rusland. Recentelijk heeft zijn firma bijvoorbeeld het Green Gateway Fund opgericht. Dit fonds is bedoeld om geld en begeleiding te geven aan vooral Europese bedrijven die duurzaam willen investeren in Rusland.