Financieel journaliste Izabella Kaminska is al vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in geldsystemen en heeft van haar fascinatie haar beroep gemaakt.

Sinds 2008 werkt de Poolse Izabella Kaminska als financieel journaliste voor FT Alphaville, onderdeel van de Financial Times. De blog besteedt aandacht aan nieuws en commentaar voor professionals uit de financiële sector. Kaminska bericht met name over tech-gerelateerde onderwerpen vanuit financieel perspectief.

Machtsverschuiving

Vanaf jonge leeftijd is Kaminska al gefascineerd door oude economieën. Met name de agrarische landhervormingen van de vroege Romeinse republiek, het Romeinse muntstelsel en de prijsstabiliteit hervormingen van de laat-Romeinse keizers hebben haar interesse.

Kaminska is sceptisch over cryptovaluta als de bitcoin. Volgens haar zorgen bitcoins ervoor dat de huidige elite wordt vervangen door een nieuwe elite. Waar de macht nu bij de bankieren ligt, verplaatst deze bij een echte bitcoin-doorbraak naar de early-adoptors van bitcoin. Zo ontstaat opnieuw een rijke bovenlaag, terwijl bitcoin-voorstanders zeggen dat ze juist een egalitaire samenleving willen.

Loopbaan

Voordat Kaminska voor FT Alphaville ging schrijven, werkte ze als producer bij Consumer News and Business Channel (CNBC), als aardgasjournalist bij Platts en als redacteur van het interne magazine van BP.

Kaminska studeerde oude geschiedenis aan University College London en behaalde haar master Journalistiek aan de London College of Printing.