In de aflevering 'Het Bitcoin-evangelie' gaven we bitcoins weg via de tv. Die bitcoins zijn weg, maar hoe maak je alsnog een 'wallet' aan?

Bitcoins ontvangen is eenvoudig, maar je hebt er wel wat voor nodig. Namelijk een speciale portemonnee om ze in op te slaan. Daar zijn talloze opties voor. Dennis Binnekade van The Bitcoin Report legt in onderstaande video 1 specifieke manier uit. Daarvoor gebruikt hij de app Mycelium, maar er zijn ook andere apps. Kijk in deze video hoe je bitcoins kunt ontvangen.
 

Stap 1: Open een rekening

Voor het openen van een bitcoinrekening kun je terecht op www.bitaddress.org. Na het aanmaken van een code (je kunt met je cursor bewegen voor extra randomness) geeft de site je twee QR-codes. Links in beeld is je Bitcoin Address, zie dit als je rekeningnummer. Aan de rechterkant zie je een Private Key, dit is je persoonlijke wachtwoord (houd deze dus geheim).

Stap 3: Claim de bitcoins

In de uitzending van 'Het Bitcoin-evangelie' zal Roger Ver de Private Key van een bitcoin-adres laten zien. Wanneer je deze scant met de wallet-app die je in stap 1 koos, zul je toegang krijgen tot deze bitcoin-rekening. Let op: dit betekent nog niet dat de bitcoins nu veilig in je portemonnee zitten, iedereen met de code kan er immers bij. Maak ze dus zo snel mogelijk over naar je persoonlijke bitcoin-rekening.

Stap 4: Ervaar de magie

Degene die tijdens de uitzending het snelst is mag zich eigenaar van meer dan honderd euro aan bitcoins noemen. Dit alles zonder tussenkomst van banken, overheden of andere instanties. Oorspronkelijk was het bedrag overigens precies honderd euro, maar door de stijgende waarde van bitcoins is dit meer geworden.

Voor wie achter het net vist: Niet getreurd! Je kunt altijd nog bitcoin mijner worden en je eigen bitcoins bij elkaar sprokkelen. Bedenk wel dat bitcoins mijnen niet gemakkelijk is, en de opbrengst is vaak geen vetpot. Wie het toch aandurft heeft BitcoinMining een handleiding opgesteld.

Zit je klaar?

Als je deze stappen volgt en een bitcoin wallet aanmaakt, kun je zondag klaarzitten om bitcoins te ontvangen. We geven deze bitcoins weg, zodat iedereen echt de kracht van bitcoins in actie kan zien. Dat is ook de reden dat evangelisten zoals Roger Ver vaak overal bitcoins weggeven. Maar de actie zal zondag wel heel snel gaan, dus zodra de QR-code in beeld verschijnt, moet je echt klaarzitten.

​Dennis Binnekade is fulltime bitcoin preacher en wil met zijn kanaal The Bitcoin Report de gospel over bitcoins ook in Nederland verkondigen. Hij heeft inmiddels 25 video's op zijn kanaal en elke week verschijnt een nieuwe. Binnekade heeft een technische en sales achtergrond.