Amerikaans programmeur en technologieliefhebber Marshall Long is één van de eerste bitcoinmijners en staat aan het hoofd van een bitcoin-imperium.

Bitcoinmijner Marshall Long is sinds 2009 verwikkeld in de wereld van bitcoin. Nadat een vriend hem wees op de "crazy internet money" raakte hij geïnteresseerd. Hij begon met mijnen achter zijn laptop, maar al snel stonden er in zijn huis een groot aantal computers dagenlang te draaien om honderden bitcoins te mijnen.

Bitcoin-magnaat

Long is het gezicht achter verschillende Amerikaanse bitcoinbedrijven. Hij is CTO van FinalHash, Cryptsy en Mintsy. Het bedrijf FinalHash is inmiddels een grootschalige mijnleverancier. Ze adviseren verschillende bedrijven die Application-specific integrated circuit's (ASIC's) ontwikkelen. Dit zijn fysieke computerchips die ingezet worden in machines om bitcoins mee te delven. Hierdoor kan het mijnen van bitcoins sneller en krachtiger plaatsvinden. FinalHash werkt vanuit Amerika en China.
 

I was more of hey, this is kind of nerdy and cool. I'm going to check it out.

Marshall Long over bitcoins in interview met weusecoins.com

Loopbaan

Long heeft een uitgebreide achtergrond in programmeren, mijnen, internetmarketing, big data en internationale handel. Hij is geïnteresseerd in nieuwe technologieën en wil met technologie impact maken. Long is verder eigenaar van een dronebedrijf in Cleveland waarmee speelfilms worden opgenomen.