Volgens Roger 'Bitcoin Jesus' Ver is bitcoin niet slechts een betaalmiddel, maar kan deze digitale munt voor wereldvrede zorgen.

Roger Ver (1979) groeit op in Sillicon Valley, waar hij zich in 2000 als libertariër kandidaat stelt voor de lokale overheid in Californië. Ver is aanhanger van het voluntarisme, de libertarische overtuiging die de initiatie van geweld en dwang te allen tijde afkeurt. Om deze reden is hij ook tegen het belastingstelsel, omdat wanneer je te lang niet betaalt je in de gevangenis terecht kan komen.

Later in 2000 moet hij zich voor de rechter verantwoorden voor het online verkopen van illegaal vuurwerk. Het ging om lichte explosieven gebruikt door boeren om ongedierte te verjagen, die hij op eBay aanbood. Zijn advocaat stelt dat een boete of taakstraf gebruikelijk zou zijn, maar de rechter veroordeelt hem tot een gevangenisstraf van tien maanden. Volgens Ver is het een politieke zaak en probeert de overheid hem monddood te maken.
 

Evangelisch miljonair

De dag dat zijn proeftijd afloopt, zegt Ver zijn Amerikaans burgerschap op en verhuist hij naar Japan. Al sinds 2011 investeert hij in bitcoins, die hij inkoopt voor één dollar per stuk. Datzelfde jaar nog ziet hij de koers van bitcoins explosief stijgen en wordt hij virtueel miljonair. Datzelfde jaar komt Ver in opspraak wanneer hij zijn steun betuigt aan Mt. Gox, een beurs voor bitcoins die eerder slachtoffer werd van een hack.

Roger Ver is niet alleen vermogend bezitter van de digitale valuta; zijn betrokkenheid bij bitcoin gaat verder dan dat. Als een ware evangelist verspreidt hij de goede boodschap van de bitcoin. Hij geeft regelmatig bitcoins weg om mensen het nieuwe betaalmiddel te laten ervaren. Dat doet hij ook in de uitzending 'Het Bitcoin-evangelie'.

If you care about liberty, the nonaggression principle, or economic freedom in general you should do everything you can to use Bitcoin as often as possible in your daily life.

Roger Ver op DailyAnarchist.com

Wereldvrede

Tegenwoordig zet Roger Ver zich fulltime in voor de promotie van bitcoin, met als streven om de wereld minder gewelddadig te maken. Volgens Ver ondoet bitcoin overheden van hun economische macht en wordt het voeren van oorlogen hierdoor gehinderd. Roger Ver woont in Tokio, predikt wereldwijd het evangelie van de bitcoin en is investeerder in verschillende bitcoin-startups.