Peggy Liu is expert op het gebied van duurzaamheid en voorzitter en medeoprichter van de Joint US-China Collaboration of Clean Energy (JUCCCE). Ze staat bekend om haar passie en toewijding voor het ‘vergroenen’ van China.

Liu zet zich in voor het bevorderen van duurzame en interculturele samenwerkingen tussen China en andere landen. Als publieke spreker inspireert ze organisaties en overheden om na te denken over hun impact op het milieu.

Als voorzitter en medeoprichter van JUCCCE, een organisatie die zich bezig houdt met het vergroenen van China, zet Liu zich in voor een gezondere wereld. Hierdoor is Liu een van de toonaangevende voorvechters van een groen China en adviseert ze bedrijven en overheden over duurzaamheid en samenwerkingen.

JUCCCE is gericht op het verbeteren van persoonlijke en wereldwijde gezondheid en introduceerde in 2010 het idee van de ‘Chinese Droom’, waarin China kampioen duurzaamheid moet gaan worden. JUCCCE staat bekend om het teweegbrengen van grote maatschappelijke veranderingen in onder andere diëten, duurzame steden, duurzaam consumeren en smart grid.

Naast haar werk binnen JUCCCE is Liu actief als professor aan de Academy of Governance in China, als docent aan de China Executive Leadership Academy en aan de nationale academie voor burgemeesters in China.

Groene leider

Als een van de vooraanstaande groene stemmen in China, heeft Liu verschillende prijzen ontvangen, zoals Time Magazine’s Hero of the Environment in 2008, World Economic Forum Young Global Leader, de Hillary Step voor innovaties op het gebied van klimaatveranderingen in 2012 en in 2014 is ze uitgeroepen tot een van China’s vijftig meest innovatieve bedrijfsleiders.

In de Chinese media wordt ze ook wel beschreven als ‘groene leider’ en ‘groene godin’. Ze reist de hele wereld rond om te praten over China’s groene avontuur, zo is ze regelmatig te gast bij World Economic Forum, TED, BBC, Discovery Channel en andere media. Bekijk hier een voorbeeld van een van haar TED Talks over China’s groene technologische ontwikkelingen.

Liu is begin jaren ‘90 opgeleid aan MIT (Massachusetts Institute for Technology) in Boston, als ingenieur ‘electrical engineering and computer science’. Sindsdien heeft zij zich op vele gebieden laten gelden. Zo volgde ze een programma over mondiaal leiderschap en publiek beleid aan de Harvard Kennedy School of Government en een programma aan de Lee Kwan Yew School of Public Policy aan de Nationale universiteit van Singapore.

Van kinds af aan heeft ze als doel om technologie te gebruiken om de levensstandaarden van mensen over de wereld te verbeteren. Liu gelooft in de kracht van storytelling en is van mening dat culturele vertalers de belangrijkste taak zullen hebben in de volgende generatie.