Nikos Lavranos is openlijk voorstander van zowel ISDS als TTIP en deze Nederlandse consultant noemt de ontstane ophef hierover "anti-ISDS propaganda".

Nikos Lavranos (1971) is voormalig onderhandelaar voor Nederland en nu ISDS-investeringsconsultant. De grote controverse die rond TTIP (en in het bijzonder ISDS) bestaat, is volgens Lavranos nergens voor nodig. Het debat wordt gedomineerd door "anti-ISDS propaganda" en hij stelt verder dat de Europese Commissie het gesprek aan moet gaan met ISDS-advocaten, die open staan voor hervormingen. Investeerders denken momenteel wel drie keer na voordat ze in Europese landen investeren, waardoor Europa nu veel geld misloopt. Lavranos noemt ISDS een hulpmiddel waar zowel investeerders als overheden beter van worden.
 

Lavranos studeerde rechten in Frankfurt. Vervolgens behaalde hij zijn master en doctortitel in de rechten aan de Universiteit van Maastricht. Lavranos is gespecialiseerd in Europees en internationaal recht. Later was hij actief als onderzoeker en assistent-professor aan de Universiteit van Amsterdam. Lavranos was adviseur voor het Ministerie van Buitenlandse zaken waar hij de onderhandelingen leidde in alle  Nederlandse Bilateral Investment Treaties (BIT).  Lavranos is sinds 2014 hoofd juridische zaken voor Global Investment Protection AG (GIP). Ook is hij benoemd tot secretaris-generaal van de European Federation for Investment Law and Arbitration (EFILA) in Brussel.