Aflevering 3: Casper Sikkema

In aflevering drie van Tims ^ Tent is het de beurt aan Casper Sikkema, hoofdredacteur van VICE Benelux. Op de klapstoel voor de tent biedt Tim hem een pakje Taksi uit '1993' aan. Een goed jaar. Casper praat over zijn journalistieke carrière, over VICE, over ‘Markie Zuckerberg’ en over de leegheid van ambitie.

Op de jeu de boules-baan wordt het pakje Taksi ingeruild voor een biertje en praat Casper over zijn adoptie, waar hij eigenlijk niet zoveel bij stilstaat. ‘Er zullen mensen zijn die zeggen dat je het probeert weg te stoppen’, zegt Tim. ‘Misschien is dat ook wel zo. Weet ik veel.’

Toen Casper vier maanden was verhuisde hij van Bogota, de hoofdstad van Colombia, naar Meppel. Daar kwam hij in een zeer christelijke omgeving terecht. Echt gezellig was dat niet. ‘Wij leefden in het eeuwige besef van onze zonden.’

Inmiddels heeft Casper een eigen visie op het leven, zonder dat God hem die dicteert: ‘Omarm wat je overkomt,’ vertelt hij tijdens de afwas in een teiltje.

'Ambitie is best wel leeg.'

Casper Sikkema in Tims ^ Tent

Casper Sikkema (1985) werd geboren in Bogota en groeide op in Meppel. Hij studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht. Daarna maakte hij razendsnel carrière bij Nieuwe Revu. Hij was er adjunct-hoofdredacteur toen hij in 2016 weggekaapt werd door VICE Benelux. Als hoofdredacteur lanceerde hij in zijn eerste jaar VICE Sports en het vrouwenplatform Broadly. VICE is het grootste mediamerk ter wereld dat zich richt op jongeren. Of nog specifieker: millennials. Jongeren van pakweg 18 tot 35 jaar oud. Als hoofdredacteur wil Casper de stem vertolken van deze millennials.

'We zijn een crackjunk van Markie Zuckerberg.'

Casper Sikkema in Tims ^ Tent