In zes televisie-afleveringen zien we fotograaf Ruben Terlou en zijn reis langs de oevers van de Yangtze. Op deze interactieve kaart vind je Ruben's favoriete foto's terug, waarbij hij uitlegt wat die foto's voor hem zo bijzonder maken. Deze foto-verhalen worden aangevuld met opnamen die niet in de serie terecht kwamen, en veel achtergrond informatie over China en de bezochte plaatsen.

Zes hoofdverhalen

Over de duur van de televisieserie kun je de reis van Ruben Terlou en Maaik Krijgsman op de kaart volgen. In zes stappen reis je mee, van de monding van de lange rivier stroomopwaarts, van verstedelijkt China aan de kust naar de traditionelere binnenlanden.

Iedere etappe krijgt op de kaart één hoofdverhaal waarin Ruben reflecteert aan de hand van één of meerdere foto's. De hoofdverhalen herken je aan de pinpoints met het video icon waarmee je een verhaal kunt starten. Na afloop van een hoofdverhaal volgt automatisch na 15 seconden het volgende verhaal. Tenzij je ervoor kiest om zelf op de kaart verder te reizen. De etappes kun je ook kiezen in de grijze balk onderaan de kaart.

Steeds meer extra's

Nadat je een verhaal hebt bekeken verschijnen er bijbehorende extra's op de kaart: meer foto's, video's of achtergronden bij de verhalen op de kaart en in de televisieserie. Na elke aflevering op televisie komen er steeds meer extra's bij. Iedere 'extra' heeft zijn eigen icoontje, er is tekst, foto/video, en feiten&cijfers. Wanneer je een een item hebt bekeken krijgt de pinpoint op de kaart een vinkje, zodat je altijd kunt zie wat je al wel en niet hebt bekeken.

Zo is er zes weken lang steeds meer te ontdekken op de interactieve kaart.