Bureau Buitenland

o.a. Bezuinigen op Defensie, Op bezoek bij Pussy Riot

Bureau Buitenland

o.a. Bezuinigen op Defensie, Op bezoek bij Pussy Riot

Sinds vorig jaar zitten ze in een werkkamp in de binnenlanden van Rusland: leden van de Russische punkband Pussy Riot. Floris Akkerman bezocht het gebied waar de anti-Poetinzangeressen gevangen zitten. Cyprus verkeert net als de meeste Zuid-Europese landen in een ernstige financiële crisis. Om de onroerend goed markt op te krikken, krijgen buitenlandse investeerders verblijfsvergunningen. Een reportage van Ellen van Dalen vanaf Cyprus. In deze tijd van crisis bezuinigen Europese landen ook op defensie. Over de gevolgen daarvan praten we met oud-minister van defensie Joris Voorhoeve.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

geen titel

vanaf 00:04:08

Egypte demonstreert tegen één jaar Morsi   Tienduizenden Egyptenaren gingen vandaag de straat op om te demonstreren tegen hun nieuwe president, Mohamed Morsi, van de Moslimbroeders. Vandaag is hij preceis een jaar in functie. Egypte is sinds de Arabische lente in een diepe economische crisis beland. We praten erover met Koert Debeuf, vertegenwoordiger van de EU-Liberalen in Caïro en Samira Minetti, docent in Caïro. Op bezoek bij Pussy Riot Sinds vorig jaar zitten twee leden van de Russische Punkband Pussy Riot in een werkkamp in de binnenlanden van Rusland. Veroordeeld omdat ze op het altaar van Ruslands meest heilige kerk een lied zongen dat de innige verhouding tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Orthodoxe-Kerk bekritiseerde. Floris Akkerman bezocht het gebied waar een van de zangeressen gevangen zit. Reportage: Chinezen redden Cyprus Cyprus verkeert net als de meeste Zuid-Europese landen in een ernstige financiële crisis. Behalve op postbusfirma's en toerisme draaide de economie van Cyprus grotendeels op onroerend goed. Maar die markt is nu dus helemaal ingestort. Daar hebben ze wat opgevonden: De Chinezen moeten Cyprus redden. Ze worden aangespoord onroerend goed kopen, en dan krijgen ze een verblijfsvergunning cadeau. Een reportage van Ellen van Dalen. Kroatie: nieuwste EU-lidstaat Kroatië wordt op 1 juli officieel lid van de Europese Unie. Correspondent Mitra Nazar is bij de eerste ceremonie en peilt of de Kroaten wel blij zijn met deze toetreding. Bezuinigingen op Defensie In tijden van crisis bezuinigen Europese landen ook op defensie. Alle bezuinigingsrondes worden nationaal uitgevoerd zonder coordinatie met Europese partners, terwijl de noodzaak voor een gezamenlijke Europese defensie alleen maar groeit. Daarover praten we met oud-minister van defensie Joris Voorhoeve.

geen titel

vanaf 00:05:24

Tienduizenden Egyptenaren gingen vandaag de straat op om te demonstreren tegen hun nieuwe president, Mohamed Morsi, van de Moslimbroeders. Vandaag is hij preceis een jaar in functie. Egypte is sinds de Arabische lente in een diepe economische crisis beland. We praten erover met Koert Debeuf, vertegenwoordiger van de EU-Liberalen in Caïro en Samira Minetti, docent in Caïro.

geen titel

vanaf 00:14:14

Cyprus verkeert in een ernstige financiële crisis. Behalve op postbusfirma's en toerisme draaide de economie grotendeels op onroerend goed. Maar die markt is nu helemaal ingestort. Daar hebben ze wat opgevonden: de Chinezen moeten Cyprus redden. Wanneer ze onroerend goed kopen, krijgen ze een verblijfsvergunning cadeau. Een reportage van Ellen van Dalen.

geen titel

vanaf 00:33:31

Sinds vorig jaar zitten ze in een werkkamp in de binnenlanden van Rusland: Maria Aljochina en Nadezjda Tolokonnikova. Twee leden van de Russische punkgroep Pussy Riot. Veroordeeld voor ‘hooliganisme gevoed door religieuze haat’, omdat ze op het altaar van Ruslands meest heilige kerk een lied zongen dat de innige verhouding tussen de Russische president Vladimir Poetin en de Russische Orthodoxe-Kerk bekritiseerde. Floris Akkerman bezocht het gebied waar Tolokonnikova gevangen zit.

geen titel

vanaf 00:40:22

In tijden van crisis bezuinigen Europese landen ook op defensie. Minister Jeanine Hennis-Plasschaert schreef deze week in een brief aan de kamer dat Defensie nog verder zal moeten bezuinigen vanwege oplopende kosten. Alle bezuinigingsrondes worden nationaal uitgevoerd zonder coordinatie met Europese partners, terwijl de noodzaak voor een gezamenlijke Europese defensie alleen maar groeit. Daarover praten we met oud-minister van defensie Joris Voorhoeve.

geen titel

vanaf 00:53:31

Kroatië wordt op 1 juli officieel lid van de Europese Unie. Correspondent Mitra Nazar is bij de eerste ceremonie en peilt of de Kroaten wel blij zijn met deze toetreding.