Bureau Buitenland

o.a. Reportage Europees Berlijn, de Roemenen komen, deelstaatverkiezingen Beieren

Bureau Buitenland

o.a. Reportage Europees Berlijn, de Roemenen komen, deelstaatverkiezingen Beieren

Een week voor de Bundestagverkiezingen gaat de deelstaat Beieren al naar de stembus. Een voorbode voor de landelijke verkiezingen? En: Duitsland drukt steeds meer een stempel op het Europese beleid om uit de crisis te komen en bepaalt daarmee de toekomst van de Europese Unie. Hoe Duits wordt Europa eigenlijk? Een reportage van Rik Delhaas en Tim de Wit vanuit Berlijn. De Roemenen komen! Klopt het negatieve beeld wat we in Nederland hebben wel met de werkelijkheid? Hierover spreken we met Richard Reese, directeur KvK in Boekarest en correspondent Tijn Sadee.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Bureau Buitenland 15 september 2013

vanaf 00:04:13

Een week voor de Bundestagverkiezingen gaat de deelstaat Beieren al naar de stembus. Een voorbode voor de landelijke verkiezingen? En: Duitsland drukt steeds meer een stempel op het Europese beleid om uit de crisis te komen en bepaalt daarmee de toekomst van de Europese Unie. Hoe Duits wordt Europa eigenlijk? Een reportage van Rik Delhaas en Tim de Wit vanuit Berlijn. De Roemenen komen! Klopt het negatieve beeld wat we in Nederland hebben wel met de werkelijkheid? Hierover spreken we met Joep de Roo, van de KvK in Boekarest en correspondent Tijn Sadee.

Beieren stemt voor nieuw parlement

vanaf 00:05:46

Een week voor de Bundestagverkiezingen gaat de deelstaat Beieren naar de stembus voor de regionale verkiezingen. Zullen deze uitslagen een voorbode voor de landelijke partijen zijn? We bespreken de resultaten met de Nederlander Erik Jan Hengstmengel, die in München woont en werkt.

Reportage: Europees Berlijn

vanaf 00:12:34

Duitsland drukt steeds meer een stempel op het Europese beleid om uit de crisis te komen en bepaalt daarmee de toekomst van de Europese Unie. Hoe Duits wordt Europa eigenlijk? Werklozen uit de zuidelijke lidstaten zoeken hun geluk in Duitsland. Een reportage van Rik Delhaas en Tim de Wit vanuit Berlijn.

Code oranje voor de Roemenen

vanaf 00:30:26

Ze skimmen je pinpas, sturen hun kinderen de straat op om te bedelen en pikken onze laaggeschoolde baantjes in. Dat is het beeld dat we hebben van de Roemenen die naar ons toekomen als vanaf 1 januari voor hen de Europese grenzen open gaan. Maar klopt het beeld dat van de Roemenen wordt geschetst wel met de werkelijkheid? Joep de Roo, van de Nederlands-Roemeense Kamer van Koophandel in Boekarest, licht toe. Adriana Baneskoe werkt bij een uitzendbureau inde tweede stad van Roemenië, Cluj Napoca en vertelt over haar ervaringen. Met correspondent Tijn Sadee bespreken we hoe hij Nederland heeft neergezet tijdens zijn bezoek aan Roemenië.

advertentie