Vogel het uit

Vogel het uit

Team ´Vogel het uit´ won afgelopen woensdag de Academische Jaarprijs en ging met een geldprijs van 100.000 euro naar huis om hun onderzoek bekend te maken bij een groot publiek. Willem Bouten, hoogleraar Computational Geo-ecology aan de Universiteit van Amsterdam, en promovendus Wouter Vansteelant zijn verbonden aan het winnende team.
Over de hele wereld vliegen inmiddels vogels met een piepklein rugzakje vol gps-apparatuur. Het team van Bouten kan zo tot in detail het dagelijks leven van de vogels volgen. Met het bedrag van de Academische Jaarprijs willen ze een app ontwikkelen waarmee het publiek fotomateriaal van het vogeltraject met de onderzoekers en het overige publiek kan delen. 

Dit fragment is onderdeel van

Labyrint Radio

Willem Bouten en Wouter Vansteelant praten over het winnen van de Academische Jaarprijs door hun team 'Vogel het uit' en gps-rugzakjes bij vogels, Liselotte de Boer vertelt hoe geluidssignalen kunnen helpen om visuele waarnemingen te stimuleren en Marcel Dicke beantwoordt de luisteraarsvraag en legt uit hoe tritrofe interacties tussen planten en insecten werken.

advertentie