Reportage vanuit het Europarlement: Bas Eickhout

Reportage vanuit het Europarlement: Bas Eickhout

De kakofonie in het Europees parlement – een instelling waar maar weinig mensen zicht op hebben. Hoe wordt het spel in Straatsburg en Brussel gespeeld? En: wat kregen de huidige Europarlementariërs de afgelopen 5 jaar eigenlijk voor elkaar? Als een fly-on-the-wall volgde onze correspondent Tijn Sadée daarom de afgelopen maanden vier van hen, op weg naar de Europese verkiezingen op 22 mei.
Vanavond het eerste deel met Bas Eickhout van GroenLinks: alom bejubeld als talent. Een drammer in debatten over klimaat. Maar kreeg hij ook zijn zin?

Dit fragment is onderdeel van

Bureau Buitenland

Bureau Buitenland belt met NRC-journalist Hubert Smeets in Kiev, over de opmerkelijke uitspraken die Vladimir Poetin vandaag deed over de verkiezingen in Oekraïne. De crisis daar is ook in de Baltische staten goed voelbaar, waar een forse Russische minderheid woont. Verslaggever Edwin Koopman sprak erover met Jan Brokken, auteur van het boek 'Baltische zielen'. Met ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind bespreken we de vandaag verzonden brief van minister Ploumen: de eerder opgeschorte financiële hulp aan Rwanda wordt weer hervat, maar waarom eigenlijk? Als een fly on the wall volgde onze correspondent Tijn Sadée de afgelopen maanden vier Europarlementariërs op weg naar de Europese verkiezingen op 22 mei. Vanavond het eerste deel met Bas Eickhout van GroenLinks: alom bejubeld als talent en een drammer in debatten over klimaat. Maar kreeg hij ook zijn zin? In onze wekelijkse rubriek Eurobureau een interview met de hoogste Nederlandse functionaris in Brussel: Alexander Italianer. Als directeur-generaal Mededinging bij de Europese Commissie legt hij aan banken miljardenboetes op.

advertentie