Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 17 januari 1986, met om:

07.09 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
07.15 uur reportage van Godfried van Run over een onderzoek van de Stichting Maatschappij en Onderneming (SMO) naar de kwaliteit van het Nederlands onderwijs.
07.40 uur memo door Cor Galis.
07.43 uur in rubriek 'Euroburo' een telefonisch interview van Philippe Scheltema en Rob de Wijk met hoogleraar oorlogsgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht Peter Volten over de ideeën van de secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie Michail Gorbatsjov.
08.12 uur rubriek 'DPA' waarin berichten van 'Dorrestijns Pers Agentschap' door schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn.
08.16 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Paul Brill, André Roelofs en Cees van Sweeden o.l.v. Ronald van den Boogaard over het aftreden van de Britse minister van Defensie Michael Heseltine n.a.v. een conflict met premier Margaret Thatcher over de aankoop van helikopters van de Westland Helicopter Company. Journalist Wio Joustra neemt telefonisch deel aan de discussie.
Het tweede gespreksonderwerp waarover wordt gesproken is Michail Gorbatsjov, de secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie. Hiervoor is aangeschoven Alexander Münninghof, correspondent in Moskou.
08.49 uur memo door Cor Galis.
08.52 uur in rubriek 'De Vrijdag van' ditmaal een reportage van Peter Flik over acteur Rijk de Gooyer.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie