Het Gebouw

18 maart 1988, 1e uur

Het Gebouw

18 maart 1988, 1e uur

Eerste uur - van 7-8 - van het vrijdagochtendprogramma Het Gebouw, met achtereenvolgens:
- Rondgang receptie langs de redacties;
-ca. 7.09 uur: Henk van Hoorn telefonisch in gesprek met Prof. Priemus, over ruimtelijke ordening, naar aanleiding van de verschijning van de vierde nota Ruimtelijke Ordening. Hoe gaat Nederland eruit zien volgens Priemus?
-ca. 7.15 uur: Ger Jochems telefonisch in gesprek met mevr. Bos-Beernink van het CDA over de vraag of de Dollarthafen nodig blijft nu er ook sprake is van de Eemshaven;
-ca. 7.21 uur: Henk van Hoorn telefonisch in gesprek met voormalig vakbondsbestuurder Herman Bode over DISK, Dienst in de Industriële Samenleving vanwege de Kerken. DISK tracht een wisselwerking gaande te houden tussen kerk en werk.
7.30 uur: ANP Nieuws
-ca. 7.36 uur: Ger Jochems telefonisch in gesprek met PvdA Tweede Kamerlid Jacques Wallage over de acties voor een Boycot van Zuid-Afrika. Wallage meent dat ondanks twijfel aan nut van een boycot men die toch moet doorzetten.
-ca. 7.42 uur: Reportage van Karen de Bok over gif in Alphen aan de Rijn, met o.a. de burgemeester van Alphen. Volgens onderzoek liggen er 10.000 vaten giftig afval onder recreatieterrein Zegersloot.

advertentie