Het Gebouw

Blok 3 : 11.00-13.00 uur

Het Gebouw

Blok 3 : 11.00-13.00 uur

Derde blok van Het Gebouw van 24 januari 1986, met om:

11.09 uur eigen inbreng van de receptie wegens ongesteldheid van 'DPA'.
11.11 uur in rubriek 'NL Buitenland' een reportage van Godfried van Run over schakers in Tilburg.
11.50 uur rubriek 'De Vrijdag van' ditmaal een reportage van Peter Flik over Julius Vischjager, journalist en hoofdredacteur van het handgeschreven eemanstijdschrift The Daily Invisible dat wekelijks verschijnt.
12.09 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met de Rotterdamse PvdA-wethouder Financiën Joop Linthorst over de financiële tekorten van de gemeente Rotterdam.
12.17 uur VPRO-tv-spot door John Jansen van Galen.
12.20 uur memo door Cor Galis.
12.30 uur rechtstreeks verslag van Ton van der Graaf over de hoorzitting in de Walrus-affaire waar het parlement pas vanaf september 1984 onjuist werd geïnformeerd over de forse kostenoverschrijdingen bij de bouw van een tweetal onderzeeboten van de Walrusklasse. De marine paste begin jaren tachtig op eigen houtje het ontwerp van de Walrus-onderzeeër aan, waardoor de prijs verdubbelde tot 940 miljoen gulden. Maar het ging vooral over de gebrekkige wijze waarop daarover intern op het ministerie van Defensie werd gecommuniceerd.
12.41 uur rechtstreeks verslag van Karen de Bok over de arrestatie van een arts van het Haagse verpleeghuis De Terp op verdenking van doodslag van patiënten. De arts zegt euthanasie te hebben toepast bij een aantal van zijn patiënten.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie