Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 21 februari 1986, met om:

07.12 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met FNV-districtsbestuurder C. Kramer over het onderzoek van de Industriebond FNV naar de praktijken van metaalbedrijf Mercon. De Industriebond FNV gaat zelf onderzoeken of Mercon Staalconstructies BV in Dordrecht via koppelbazen met enkele honderden zwartwerkers heeft gewerkt.
07.20 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met advocaat Sjef de Laat over het kort geding in de zaak PSO. Het allang bestaande PSO, het Progressief Studenten Overleg, een fractie in de Universiteitsraad van Utrecht heeft tegen de Partij voor Socialisme en Ontwapening een kort geding aangespannen. De Partij voor Socialisme en Ontwapening verloor het kort geding en zag zich genoodzaakt een andere afkorting te gebruiken. Dit werd PvSO.
07.36 uur memo door Cor Galis.
07.41 uur in rubriek 'Euroburo' bespreken Philippe Scheltema en Rob de Wijk twee onderwerpen: Spanje uit de NAVO en het partijcongres van de Sovjet-Unie. Het eerste item bespreken zij telefonisch met Kees Visser van Instituut Clingendael. Met André Gerrits van het Polemologisch Instituut in Groningen wisselen zij, ook telefonisch, van gedachte over het partijcongres van de Sovjet-Unie.
08.15 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Paul Brill en André Roelofs o.l.v. Ronald van den Boogaard eerst telefonisch met Philip Freriks over Tsjaad en de aanstaande Franse parlementsverkiezingen op 16 maart. Vervolgens met gast Michael Stein over de oorlog tussen Irak en Iran.
08.43 uur memo door Cor Galis.
08.45 uur reportage van Anton de Goede over de affaire rondom het boek Het gouden ei van Tim Krabbé. De Stichting Fonds voor de Letteren is in opspraak geraakt, omdat het schrijver Tim Krabbé een aanvullend honorarium heeft onthouden, vanwege de geringe literaire kwaliteit van het werk. Volgens een woordvoerder van het fonds verdient het boek van Tim Krabbé niet het predicaat literair.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.