Het Gebouw

Blok 1 : 13.30-15.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 13.30-15.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 18 maart 1986, met om:

13.40 uur in de rubriek 'Ondervragingen' een interview van Stan van Houcke met opiniepeiler Maurice de Hond.
14.04 uur memo door Cor Galis.
14.07 uur rubriek 'De Afloop' waarin oude kwesties weer onder de loep worden genomen, ditmaal een reportage van Marcel Metze over de amateurarcheoloog Tjerk Vermaning, die op 18 maart 1975 werd gearresteerd op beschuldiging van oplichting. Er werd een rechtszaak tegen hem aangespannen, omdat in wetenschappelijk onderzoek door enkele archeologen twijfels waren gerezen omtrent de echtheid van de artefacten die hij veelal aanbood aan het Drents Museum.
14.28 uur belmemo door Cor Galis. Ger Jochems belt in opdracht van Cor Galis met een woordvoerder van het CDA over de kamelenverkiezingsstunt in Den Haag. Het CDA liet afgelopen zaterdag een tweetal kamelen, begeleid door oosterlingen getooid met tulband, in Den Haag rondstappen om nog een aantal stemmen onder buitenlanders te winnen, die morgen voor het eerst mogen stemmen voor de samenstelling van de gemeenteraden.
14.37 uur in rubriek 'NL Buitenland' een reportage van Djoeke Veeninga over Zimbabwe. Elfde deel in de serie Standplaats Zimbabwe.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.