Portret Dutch Design Awards

'Heijmans One' door Studio Moodbuilders

Portret Dutch Design Awards

'Heijmans One' door Studio Moodbuilders

Portret van een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens, de 'Heijmans One' door Studio Moodbuilders. Met architect Tim van der Grinten en bedenker Anneke Timmermans van Heijmans. Genomineerd voor een Dutch Design Award 2015 in de categorie Habitat.
Een oplossing voor jonge professionals met een eenpersoonshuishouden die te veel verdienen voor een sociale huurwoning, maar te weinig voor een koopwoning. De ONE, verplaatsbare en demontabele huizen voor eenpersoonshuishoudens, biedt zowel een oplossing voor braakliggende terreinen als voor een vastgelopen woningmarkt. De huizen kunnen worden aangesloten op het bestaande elektriciteits- en waternetwerk; daarnaast wordt in een deel van de energiebehoefte voorzien door in het dak geïntegreerde zonnepanelen.

Welke ontwerpers en ontwikkelaars zijn bezig met de spannendste dingen? De vpro kijkt ieder jaar zijn ogen uit op de Dutch Design Week en houdt de genomineerden van de Dutch Design Award goed in de gaten. Als opwarmer voor de DDW kan je hier kijken naar 7 videoportretten van genomineerden. We kozen voor de nominaties die we bij de vpro het interessantst vinden, uit iedere categorie een. Niet per se de winnaars dus, die worden immers 24 oktober pas bekend gemaakt.

De portretten zijn in de week voorafgaand aan de Dutch Design Week te zien op vpro.nl en tijdens de DDW op NPODoc.
De uiteindelijke winnaars van de Dutch Design Awards worden bekend gemaakt op vrijdag 24 oktober tijdens de DDW.

deze video werd gemaakt door:
regie: Bella Boender
camera: Tamara van den Berg
geluid: Anneloes Pabbruwee
montage: Sjoerd Vogel
productie: Nelleke Klop