Nikki van der Westen is de nieuwe eindredacteur van onderzoeksplatform Argos. Zij volgt Erwin Schievink op, die per augustus hoofdredacteur is van RTV Utrecht.

Van der Westen werkte hiervoor als onderzoeksjournalist bij Argos, waar zij onder andere onderzoek deed naar de alcohollobbyde dood van de Duitse influencer Sammy Baker, die door politiekogels om het leven kwam, en racisme en discriminatie bij de politie. Eerder werkte Van der Westen als onderzoeksjournalist bij Zembla (BNNVARA).

Van der Westen: “De afgelopen 2 jaar ben ik mij thuis gaan voelen bij Argos. Het is een enorm fijne club van mensen die net zoals ik nooit stoppen met vragen stellen. Het is een eer dat ik nu door diezelfde collega’s ben uitgekozen om aan ons programma leiding te geven. Mijn bescheiden ambitie is om de komende jaren met Argos ronduit te laten zien waar de publieke omroep precies voor bedoeld is. Daar heb ik simpelweg heel veel zin in.”

Erwin Schievink is blij met zijn opvolger. "Nikki is een kei van een onderzoeksjournalist, heeft haar sporen in ons vak ruimschoots verdiend en heeft oog voor de content én de mensen. Kortom: een uitstekende keuze waar Argos en de VPRO en HUMAN nog jaren veel plezier van gaan hebben."

Argos

Argos is het onderzoeksplatform van HUMAN en VPRO, dat te horen is op NPO Radio 1 en in alle podcast-apps, te zien is op NPO2 en te vinden is via online kanalen onder de naam @argosonderzoekt.