Argos

De wegen van Kinderombudsman Marc Dullaert

Een Ombudsman moet van onbesproken gedrag zijn en een enkele slip of the tongue in het verleden kan grote commotie in de toekomst veroorzaken. Dat bewees deze week Guido van Woerkom, kandidaat voor de functie van Nationale Ombudsman.

Uiteindelijk na veel omwegen en een niet erg royale meerderheid in de Tweede Kamer is Van Woerkom nu toch de nieuwe Nationale Ombudsman. Maar niet zonder schade voor hemzelf, het instituut Ombudsman en de Tweede Kamer. Ondertussen timmert de andere landelijke ombudsman, Kinderombudsman Marc Dullaert rustig aan de weg. Twee weken geleden nog gooide hij de dossiers van de kinderen die niet in aanmerking kwamen voor het kinderpardon, op straat. Dat leverde hem waardering en kritiek op. Hoe word je een goede Ombudsman? Kees van den Bosch sprak Dullaert deze week over zijn vak, zijn drijfveren, zijn zorgen en over de commotie rond Van Woerkom.

Einde van het statiegeld?

Bericht over het einde van het statiegeld op petflessen, waar de komende week een debat over plaatsvindt in de tweede kamer.

Panel Syrië-gangers

Terugkerende Syrie-gangers vormen een potentiele bedreiging voor de Westerse samenleving, dat bewees de aanslag in Brussel op het Joods Museum. Hoe is radicalisering te voorkomen en hoe kunnen journalisten en onderzoekers hun bijdrage leveren aan kennis van en over de motivatie van jongeren die hun heil zoeken in de Jihad en zich afkeren van het Westen? Te gast zijn onder meer Wil van der Schans, onderzoeksjournalist en eindredacteur van Reporter Radio en Abdou Bouzerda, freelance journalist.

fragmenten