Argos

Hoe de gemeente RKC Waalwijk moest steunen

Voetbalclub RKC Waalwijk is een van de twaalf clubs die de KNVB vorige week in categorie 1 plaatste: clubs die in financiële problemen verkeren. In december kreeg de club nog een boete van 5.000 euro omdat bij de jaarrekeningen van '13/'14 geen controleverklaring zat.

Voetbalclub RKC Waalwijk is een van de twaalf clubs die de KNVB vorige week in categorie 1 plaatste: clubs die in financiële problemen verkeren. In december kreeg de club nog een boete van 5.000 euro omdat bij de jaarrekeningen van '13/'14 geen controleverklaring zat. En de club  had de begroting voor het nieuwe seizoen niet voorzien van een onderzoeksrapport. In september vorig jaar werd RKC voor de vijfde keer financieel gered door de gemeente. Ze moesten wel, zegt de verantwoordelijk wethouder, want anders zou de gemeente 9 miljoen verliezen. Maar klopt dat wel? En waarom redt de gemeente de club, als eigenlijk iedereen in de raad en de omgeving er tegen is?

Hoe een voetbalclub de gemeente bijna failliet liet gaan.

Een reconstructie van Luuk Ex en Anne Vegterlo. 

de boeken

Recensent Margalith Kleywegt bespreekt vandaag non-fictie met een link naar (onderzoeks)journalistiek. Gemeenschappelijke noemer: Rusland.

  • Laura Starink, De Schaduw van de Grote Broer Atlas Contact 2015
  • Peter D’Hamecourt, Rusland in oorlog-2- Met zichzelf en de wereld  Conserve 2015
  • Svetlana Alexijevitsj, Het einde van de rode mens Leven op de puinhopen van de Sovjet-Unie, De Bezige Bij 2014

fragmenten