Giftige matrassen en een slapende overheid

Giftige matrassen en een slapende overheid

Gif in een matras, of in speelgoed of chocola. Dat was nieuws een jaar of tien geleden. Zo’n 10% van de containers die aankomen in Rotterdam bevat giftige gassen boven de grenswaarde. Dan heb je het over meer dan een half miljoen containers.

Tussen 2007 en 2010 maakte Argos daar een aantal programma’s over. En ook andere media besteedden er ruim aandacht aan. De Tweede Kamer nam een motie aan om de regering te dwingen iets te doen aan de giftige gassen die vrijkwamen bij het openen van die ‘gas’containers. Werknemers werden er namelijk regelmatig onwel of zelfs levenslang ziek van. En het was en bleef onduidelijk wat de effecten waren van de ‘gifmatrassen’ in de slaapkamer van consumenten.Wat is er van die aanpak van gascontainers terecht gekomen? Dat valt niet mee.Het is een voorbeeld van wat het betekent als de verantwoordelijkheid bij het bedrijfsleven wordt gelegd en er op de inspectiediensten wordt bezuinigd. In de documentaire reageert Pieter van Vollenhoven.In de studio reageert Cem Lacin (SP).

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.