Argos

‘Het verhaal achter de foto’ van Eddy van Wessel, deel 2

Fotograaf Eddy van Wessel vertrok twee weken geleden opnieuw naar Oekraïne, waar hij onder andere een audiodagboek voor ons bijhoudt. Van Wessel staat bekend om zijn indringende zwart-wit foto’s, waar hij al veel prijzen mee heeft gewonnen. Zo won hij al drie keer de Zilveren Camera.

Vorige week hoorde u deel 1. Elke week evalueert hij zijn foto’s en vertelt het verhaal erachter. Afgelopen week reisde hij per auto van Kharkiv, heel dicht bij de Russische grens , richting Zaporizja  ten noordwesten van Marioepol. 

Inmiddels is Eddy van Wessel weer terug in Kyiv, waar hij ook deze reis begon.

De coverfoto is gemaakt door de Deense oorlogsfotograaf Jan Grarup. Hieronder de foto's van deze week.

Zaterdag 7 mei, 14 uur, NPO Radio 1

Luister de eerdere dagboeken

Abonneer je op Argos-podcast

De wekelijkse radio-uitzending van Argos is ook te beluisteren als podcast via ►Spotify ►ApplePodcasts ►Stitcher ►RSS-feed. Meer weten? Klik hier.

sprekers

Eddy van Wessel

Fotograaf

achtergrondverhalen

Het verhaal achter de foto, deel 1

Voor Argos evalueert fotograaf Eddy van Wessel elke week zijn foto’s en vertelt het verhaal erachter. In deel één is van Wessel in Charkov heel dicht tegen Rusland aan, in het noordoosten van Oekraïne.

Hoe gevaarlijk zijn de Nederlandse IS-vrouwen?

De druk op Nederland om vrouwen en kinderen uit Syrië terug te halen, neemt toe. We weten maar weinig van wat IS-vrouwen daadwerkelijk hebben gedaan in het zogenaamde ‘kalifaat’. De mannen worden al snel gezien als ‘strijders’ en misdadigers, maar hoe traditioneel was de rolverdeling echt in IS-gebied en hoe kom je daarachter?Argos spreekt met oorlogsfotograaf Eddy van Wessel en met journaliste Judit Neurink.

Fotograaf Pierre Crom vreest voor de toekomst van de Balkan

Hij was als eerste aanwezig op de rampplek met de MH17 en maakte daar de iconische en bekroonde foto van de verkoolde overblijfselen van het landingsgestel van het vliegtuig. Sindsdien volgt hij de clash tussen Oost en West in landen uit het voormalige Warschaupact.