Argos

Organisatieadviesbureaus

Argos

Organisatieadviesbureaus

Bij conflicten in overheidsinstellingen worden steeds vaker externe organisatieadviseurs ingeschakeld. Het organisatieadviesbureau Boer & Croon Group (BCG) bijvoorbeeld, met ex-politici zoals van Thijn en KNVB-voorzitter Staatsen. Het gevolg: vele rapporten, het vertrek van burgemeesters, wethouders en ambtenaren. En: hoge rekeningen. Argos onderzoekt hoe de adviseurs van BCG te werk gaan. Hoe betrouwbaar is hun onderzoek? Hoe ver reikt hun invloed? En zijn ze wel te controleren?

-------
Een reportage over het organisatieadviesbureau Boer & Croon Group (BCG), dat betrokken werd bij het oplossen van conflicten in de gemeenten Zaanstad en Emmen en de crisis bij het CTSV. Uit de reportage blijkt dat veel partijen ontevreden zijn over de door BCG gehanteerde werkwijze.
De reportage bevat gesprekken met J. Bruinsma-Kleywegt, oud-burgemeester van Zaanstad; Jos Staatsen, medevennoot BCG; twee gemeenteraadsleden uit Zaanstad; diverse medewerkers van BCG; een organisatieadviseur en waarnemend directeur van CTSV; de advocaat van twee ontslagen topambtenaren in Emmen en jurist Dullen van de Universiteit Groningen.
Ook bevat de reportage enkele voorgelezen fragmenten uit een brief van Jos Staatsen, een fragment uit een persconferentie van Ed van Thijn, die in dienst van BCG de crisis in de top van de gemeente Emmen onderzocht en een fragment van Radio Noord Holland.

advertentie