Argos

Hoe functioneert de controle op de opsporingsbevoegdheden in de praktijk?

Argos

Hoe functioneert de controle op de opsporingsbevoegdheden in de praktijk?

De Tweede Kamer heeft deze week de behandeling van de justitiebegroting afgerond. Daar is onder meer gesproken over het uitbreiden van de opsporingsmogelijkheden voor politie en justitie in de strijd tegen het terrorisme.
Veel minder aandacht is er voor het feit dat politie en justitie in de strijd tegen de georganiseerde misdaad al langer ruimere opsporingsbevoegdheden hebben. Dat is in 2000 vastgelegd in de wet Bijzondere Opsporingsbevoegdheden (BOB), waarin bijvoorbeeld de bevoegdheden van een politie-infiltrant bij een drugsbende wettelijk worden geregeld. Die wet was het gevolg van de conclusies van de Commissie Van Traa, in het kader van de Parlementaire Enquête Opsporingsmethoden uit 1996.
Hoe functioneert die controle op de opsporingsbevoegdheden in de praktijk?
In Argos vandaag een onderzoek naar de controle op de politie-infiltrant in drugszaken.
---

Buiten Argos: Zeeland, culturele hoofdstad in 2008

Zeeland moet culturele hoofdstad van Europa worden in 2008. Dat is een voorstel van Dick van den Bout, directeur van het Zeeuws instituut voor sociale en culturele ontwikkeling Scoop. Daarmee zal de provincie Zeeland zich scharen bij de steden Florence, Amsterdam, Berlijn, Parijs en Weimar die eerder culturele hoofdstad waren.
---